Prognoza meteo 6 martie. Ninsori şi viscol la munte, ploi şi vreme rece în restul ţării

După zile cu temperaturi de primăvară, meteorologii anunţă că revin ninsorile şi viscolul. Vremea se va răci, ajungând până la minus 11 grade pe parcursul nopţii. În Bucureşti, va ploua şi temperatura maximă va ajunge până la 5 grade Celsius.

05 mart. 2021, 16:31
Prognoza meteo 6 martie. Ninsori şi viscol la munte, ploi şi vreme rece în restul ţării

Prognoza meteo 6 martie.

La noapte, cerul va avea înnorări, în general accentuate și persistente în jumătatea nordică a țării, unde local și temporar vor fi precipitații. În zonele joase de relief vor fi ploi, care treptat, în Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei, precum și în zonele submontane aferente acestor regiuni, treptat se vor transforma în lapoviță și ninsoare. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în zona Carpaților Orientali, unde se vor înregistra cantități de precipitații, pe arii restrânse în jurul a 10 l/mp. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu viteze la rafală în general de 60…90 km/h, iar la altitudini mari, de peste 1700 m, va sufla tare cu peste 100 km/h viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în est și pe arii restrânse în sud-vest și centru, cu viteze, în general, de 45…55 km/h și izolat 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 6 grade.

BUCUREȘTI. Cerul, mai mult senin în mare parte a intervalului se va înnora treptat spre sfârșitul acestuia, iar vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo în martie. Se anunţă temperaturi oscilante şi precipitaţii excedentare

 

Prognoza meteo 6 martie. Sâmbătă răcirea vremii va continua și se va resimți accentuat, pe parcursul zilei îndeosebi în regiunile extracarpatice, iar noaptea în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde local va ninge moderat cantitativ şi se va mai depune strat de zăpadă, precum și în regiunile centrale, unde pe suprafețe mici vor predomina ninsorile și în cele sudice și sud-estice, unde pe arii în general restrânse vor fi ploi cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare. În zona montană, pe parcursul zilei vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…90 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali, va sufla tare cu peste 100 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări temporare în prima parte a intervalului, cu precădere din sud, est şi centru, unde la rafală se vor înregistra viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în general închisă și se va răci semnificativ, iar în prima parte a zilei, temporar se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului, când la rafală se vor înregistra viteze de până la 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Citeşte şi: Avertizare meteo. Vremea se răceşte şi toată ţara şi se întorc ninsorile. Cod Galben de viscol la munte

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi predominant frumoasă, dar rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice și sud-estice, unde pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona Carpaților Orientali, în special la altitudini mari, iar trecător și pe arii restrânse și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12…-11 grade în depresiunile intramontane şi în jur de 1 grad pe litoral.

BUCUREȘTI. Vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, apoi se va însenina. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -5…-3 grade.

 

Prognoza meteo LUNI

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales noaptea în regiunile nordice și nord-estice. Vor fi precipitații în general slabe, ninsori în nordul Carpaților Orientali și pe spații mici în restul zonei montane și predominant ninsori, local în Moldova și izolat în Maramureș și Transilvania. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de 60…80 km/h în special pe creste și temporar, cu viteze de 40…50 km/h, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime, mai ridicate față de ziua precedentă cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, se vor încadra între 4 și 13 grade, cu cele mai mari valori în Oltenia și sud-vestul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 3 grade pe litoral. În zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de – 2…0 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, cu cele mai mari valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 2 grade. Ziua, cerul va fi variabil, cu precipitații izolate, dar începând de seara în sud-vestul și sudul țării înnorările se vor accentua treptat și local vor fi precipitații mixte, iar vântul va avea ușoare intensificări. La munte, cu precădere în Carpații Meridionali și de Curbură se vor semnala ninsori, iar vântul va prezenta intensificări în special pe creste. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări, mai accentuate în a doua parte a intervalului, când probabilitatea pentru precipitații mixte va fi destul de mare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.