Prognoza meteo 6 noiembrie 2023. Început călduros de săptămână. Vor fi până la 24 de grade

Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sud-estice şi variabil în rest, cu înnorãri în prima parte a zilei şi din nou noaptea în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii, unde pe arii restrânse va ploua slab.

05 nov. 2023, 14:50
Prognoza meteo 6 noiembrie 2023. Început călduros de săptămână. Vor fi până la 24 de grade

LA NOAPTE

TARA
Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua şi sub formã de aversã în Oltenia, Crişana şi Maramureş şi local în celelalte regiuni. Izolat vor fi descãrcãri electrice şi cantitãţi de apã de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri mai ales în Carpaţii Orientali, unde la altitudini mai mari de 1700 m, rafalele vor depãşi 90…100 km/h, dar temporar şi în regiunile estice, sud-estice şi nord-vestice, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 4 şi 15 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat se va forma ceaţã.

BUCURESTI
Cerul va avea înnorãri în prima parte a intervalului, când probabilitatea de averse va fi ridicatã, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri (viteze de pânã la 35…40 km/h). Temperatura minimã va fi de 9…12 grade.

LUNI

TARA
Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sud-estice şi variabil în rest, cu înnorãri în prima parte a zilei şi din nou noaptea în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în special pe parcursul zilei în zona Carpaţilor Orientali, unde la altitudini mari, rafalele vor depãşi 80…90 km/h, dar local şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 24 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va forma ceaţã.

BUCURESTI
Valorile termice diurne se vor situa mult peste cele specifice datei, astfel cã temperatura maximã va fi de 22…23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe parcursul zilei (rafale în general de 35…45 km/h). Temperatura minimã va fi de 5…8 grade.

MARTI

TARA
Vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod normal, astfel cã temperaturile maxime se vor situa între 12 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 15 grade. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat şi va ploua în jumãtatea nord-vesticã a ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, iar izolat descãrcãri electrice şi cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona montanã înaltã. Mai ales spre sfârşitul intervalului se va forma ceaţã, pe arii restrânse în regiunile intracarpatice şi izolat în rest.

BUCURESTI
Vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit, astfel cã temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 7…9 grade. Cerul va avea înnorãri temporare, însã probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

MIERCURI

TARA
Valorile termice diurne vor scãdea faţã de ziua precedentã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în sudul şi estul teritoriului, iar mai ales ziua, local în centru şi pe arii restrânse în rest. La altitudini mari se pot semnala precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Cantitãţile de apã vor fi pe alocuri mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 2 şi 12 grade. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţã.

BUCURESTI
Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 17…19 grade, iar cea minimã de 7…10 grade.

CITESTE SI: Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni