Prognoza meteo 7 februarie 2022. Temperaturi în uşoară scădere, dar peste valorile specifice acestei perioade

Vremea va fi în general închisă. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Deşi în scădere uşoară, valorile termice vor continua să fie mai mari decât cele normale în prima decadă a lunii februarie.

06 feb. 2022, 14:48
Prognoza meteo 7 februarie 2022. Temperaturi în uşoară scădere, dar peste valorile specifice acestei perioade

La noapte, cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a țării. Vor fi precipitații, îndeosebi în a doua parte a nopții, în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale. La munte vor predomina ninsorile, în Maramureș și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Pe alocuri se va depune polei. Cu precădere în zonele montane și submontane, pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Occidentali și jumătatea de nord a Carpaților Orientali, unde rafalele vor depăși 100…120 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută, precum și la altitudini mai mici, dar pe arii restrânse și cu precădere în nord-vest și nord, cu viteze în general de 45…60 km/h. Temperaturile minimele vor fi cuprinse între -9 grade în estul Transilvaniei și 5 grade în Banat și Crișana.

În Bucureşti, cerul se va înnora treptat, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre -4 grade.

Prognoza meteo 7 februarie 2022

Vremea va fi în general închisă. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, ziua mai ales în vest, sud vest, nord și centru, iar noaptea, pe arii relativ extinse în sud și în est și pe suprafețe mici în rest. La munte vor predomina ninsorile, în Maramureș, Transilvania, precum și în zonele deluroase precipitațiile vor fi mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi.

Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în zonele de munte, cantitățile de precipitații vor depăși 10…2o l/mp. Pe arii relativ restrânse, în primele ore ale intervalului și noaptea, vor fi depuneri de polei. La munte vântul va avea intensificări, iar la altitudini de peste 1600 m va sufla tare, la rafală se vor depăși viteze de 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută. Local și temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, în general cu viteze de 45…55 km/h. Valorile termice vor fi mai mari decât cele normale la această dată, astfel că, maximele se vor încadra între 2 și 11 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -6 și 3 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări, iar seara şi noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Citeste si Furtună de gheaţă şi zăpadă în SUA, peste 100 de milioane de persoane sunt afectate de coduri roşii

Prognoza meteo 8 februarie 2022

Deşi în scădere uşoară, valorile termice, în marea lor majoritate, vor continua să fie mai mari decât cele normale în prima decadă a lunii februarie. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare la munte, local, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în nord și centru, mixte în vest și cu totul izolat în rest.

Vântul va continua să sufle tare la munte, la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăși 120… 140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută, însă va avea intensificări temporare ziua şi în celelalte zone, cu viteze mai mari în est și în sud-est, unde vitezele vor fi în general de 55…65 km/h și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Prognoza meteo 9 februarie 2022

Cerul va fi variabil, cu înnorări în cea mai mare parte a intervalului în jumătatea nordică a țării, unde pe arii restrânse se vor semnala, trecător, precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare la munte și predominant ploi în rest.

Vântul va avea în continuare intensificări, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, iar pe parcursul zilei local în est și izolat în sud-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime între -3 și 4 grade.

În Bucureşti, vremea se va menține frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 0 grade.

Citeste si Furtună de zăpadă în Oraşul Sfânt. Strat gros de omăt la Ierusalim, drumuri blocate şi şcoli închise VIDEO

Prognoza meteo 10 februarie 2022

Valorile termice diurne vor fi în creștere și se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul teritoriului, unde cu totul izolat vor fi precipitații slabe, mixte la munte și ploaie în zonele mai joase.

Vântul va mai avea intensificări în zona înaltă a Carpaților Orientali, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -3 și 5 grade. La începutul și sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, izolat se va forma ceață.

În Bucureşti, vremea va continua să fie frumoasă și să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va fi mult mai ridicată decât în mod normal la această dată; maxima se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 0 grade.

Prognoza meteo 11-13 februarie 2022

Valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei în primele două zile ale intervalului, apoi vor fi în scădere și se vor apropia de norme. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată, la început în jumătatea nordică, apoi și în sud.