Prognoza meteo 7 ianuarie. Ninsori şi viscol la munte, ploi în restul ţării. De când începe să ningă la Bucureşti

Meteorologii anunţă ninsori şi viscol în următoarele zile în zonele montane, dar în zonele de deal din Oltenia, Muntenia şi Banat. În restul teritoriului va ploua. De vineri vremea se va răci în toată ţara, mai accentuat în regiunile sudice, şi se anunţă ninsori, inclusiv la Bucureşti.

06 ian. 2021, 17:47
Prognoza meteo 7 ianuarie. Ninsori şi viscol la munte, ploi în restul ţării. De când începe să ningă la Bucureşti

Prognoza meteo 7 ianuarie. La noapte,

cerul va fi noros și se vor semnala precipitații pe arii extinse în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, iar spre dimineață izolat și în rest. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 15…20 l/mp. Va ploua, însă mai ales în doua parte a nopții, în Maramureș,Transilvania și posibil în zona deluroasă din Banat și Crișana, trecător se vor semnala precipitații mixte. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde și vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h la creastă și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității. Vântul va avea unele intensificări și în restul zonei montane, iar în celelalte regiuni va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime, mult mai ridicate față de normele climatologice, vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade. În zonele joase, izolat va fi ceață, anunţă ANM.

Prognoza meteo 7 ianuarie. În Bucureşti, la noapte, cerul va fi mai mult noros, iar spre sfârșitul nopții, probabilitatea pentru ploi slabe va fi în creștere. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

Citeşte şi: Avertizare meteo COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru zece judeţe din această seară. Ploi şi vânt puternic în restul ţării

 

Prognoza meteo 7 ianuarie. Joi, deși în cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent, vremea se va menține caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații, ziua în nordul, centrul și nord-estul țării și pe arii mai restrânse în rest, iar în a doua parte nopții local în regiunile sudice. Vor predomina ploile, iar în Maramureș, Transilvania și în zona deluroasă din nordul Moldovei, trecător se vor semnala precipitații mixte. La munte temporar va ninge mai ales în prima parte a intervalului și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, mai ales pe creste, unde viteza la rafală va atinge 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Izolat vor fi condiții de polei. Intensificări ale vântului vor fi local și în restul teritoriului,în cursul zilei, în special în sud și sud-est, cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi 5 grade pe litoral.

Prognoza meteo 7 ianuarie. În Bucureşti, vremea se va menține caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua în prima parte a zilei și din nou spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei,când viteza la rafală va atinge 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

 

Prognoza meteo vineri. Vremea se va răci față de ziua precedentă, mai accentuat în regiunile sudice. Vor fi înnorări și se vor semnala precipitații, ziua în jumătatea sudică a țării, iar în doua parte a intervalului, în extindere și în restul teritoriului. Vor predomina ploile, iar spre seară și noaptea precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiții de polei. Cantitățile de precipitații, local vor fi însemnate, în sud,unde se vor cumula peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe arii restrânse în sud-est, în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime între -4 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

La Bucureşti, vremea va fi închisă și va răci accentuat. Temporar va ploua, în general moderat cantitativ, iar în cursul nopții, cu o probabilitate destul de mare, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

 

Prognoza meteo sâmbătă. Vremea va deveni apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va avea înnorări și, temporar, ziua, va ninge slab în nord-est, centru și la munte, iar spre seară și noaptea vor fi precipitații slabe, predominant ploi, în sud și sud-vest, dar și ninsori în Munții Banatului și grupele vestice ale Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare la munte. Izolat vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 3 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre -9 grade.

La Bucureşti, vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va fi mai mult noros și, temporar, vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

Prognoza meteo duminică. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații, mixte ziua și predominant ninsori noaptea, pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest. La munte va ninge, pe arii mai extinse în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în sud și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 3 grade.
În Capitală, cerul va fi mai mult noros și, temporar, vor fi precipitații, mixte ziua și predominant ninsori noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.