PROGNOZA METEO 7 iunie, caniculă şi furtuni. Temperaturile trec de 30 de grade, dar după-amiaza există risc de vijelii

Temperaturile vor trece constant de 30 de grade Celsius în această săptămână, dar riscul de furtuni şi fenomene atmosferice extreme este extrem de crescut dupa-amiaza.

06 iun. 2022, 16:44
PROGNOZA METEO 7 iunie, caniculă şi furtuni. Temperaturile trec de 30 de grade, dar după-amiaza există risc de vijelii

PROGNOZA METEO 7 iunie

. Marţi, vremea va fi în general frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã, în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea temporar înnorãri şi pe arii restrânse vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice în regiunile sud-estice, iar dupã-amiaza şi la munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat, cu o probabilitate mai mare în vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului în Dobrogea şi în jumãtatea esticã a Munteniei, iar noaptea în vestul Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, cu cele mai scãzute valori pe litoral, iar cele minime, în general, între 7 şi 17 grade.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi în general frumoasã şi uşor mai caldã decât în mod caracteristic datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade.

Miercuri, vremea se va menţine în general frumoasã, cu valori termice peste mediile multianuale în majoritatea zonelor ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, pe arii restrânse în vest şi sud-vest şi doar pe alocuri în rest, cu o probabilitate mai mare în sud şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în sudul litoralului şi 31 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 10 şi 19 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea se va menţine în general frumoasã, cu valori termice uşor mai ridicate faţã de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza, însã probabilitatea pentru ploi va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade.

Citeşte şi Cum va fi vremea în iunie şi iulie 2022. ANM anunţă vreme călduroasă, caniculară în unele zone din România

Joi, vremea va fi caldã în cea mai mare parte a ţãrii, pe alocuri cãlduroasã cu precãdere în est şi în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, dupã orele amiezii, local în jumãtatea de vest; în special în zonele montane, iar seara şi noaptea în sud-vestul teritoriului ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã şi vijelii. Fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi posibile pe spaţii mici şi în Muntenia şi Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste, în sudul Banatului şi, local şi temporar, în regiunile sudice, dar cu precãdere asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, uşor mai mici pe litoral şi în deltã unde se vor înregistra valori de 22…24 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade.

La Bucureşti, joi, vremea va fi predominant frumoasã şi caldã, cu o temperaturã maximã de 29…30 de grade şi minimã de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri seara şi noaptea, iar vântul va sufla în general moderat.

Vineri, vremea va fi caldã în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în sud şi sud-vest unde local se vor semnala averse, însoţite şi de descãrcãri electrice. Astfel de fenomene vor fi pe spaţii mici şi în celelalte zone, cu precãdere cele montane şi submontane. Vântul va avea intensificãri locale şi temporare, în special în jumãtatea de sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 şi 18 grade.

La Bucureşti, vineri, vremea va fi caldã, dar uşor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi, cu probabilitate mai mare în prima parte a zilei, averse slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…16 grade, transmite ANM.