Prognoza meteo 7 noiembrie 2023. Ultima zi de vreme frumoasă înaintea ploilor de toamnă

În regiunile intracarpatice cerul va fi temporar noros, iar în Maramureş, Crişana şi izolat în Banat şi Transilvania va ploua. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Orientali.

06 nov. 2023, 15:56
Prognoza meteo 7 noiembrie 2023. Ultima zi de vreme frumoasă înaintea ploilor de toamnă

Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, astfel cã temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral spre 16 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse va ploua. Noaptea cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a ţãrii, ploi vor fi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, local în Oltenia, Moldova şi izolat în Muntenia, iar pe crestele montane vor fi posibile şi ninsori. Pe suprafeţe mici în vest, în special la munte, cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Mai ales spre sfârşitul intervalului şi cu o probabilitate mai mare în sud-est pe alocuri se va forma ceaţã.

Prognoza meteo. Adie crivăţul de iarnă, vom avea lapoviţă şi temperaturi de palton în următoareel săptămâni

BUCURESTI
Vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã, cu o temperaturã maximã de 22…23 de grade şi minimã de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri sau ceaţã spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla în general slab.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Valorile termice diurne vor scãdea faţã de ziua precedentã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri şi va ploua, în nordul, în centrul ţãrii, la munte, local în sud şi est şi izolat în vest. La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat cantitãţile de apã vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificãri, la viteze mai mari în zona înaltã a Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 grad în depresiuni şi 11 grade pe litoral. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţã, anunţă ANM.
BUCURESTI
Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior. Temperatura maximã va fi de 17…19 grade, iar cea minimã de 6…8 grade. Cerul va fi mai mult noros în prima parte a intervalului când trecãtor va ploua, apoi va deveni variabil. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

Aurora Boreală, vizibilă în România. Spectacol pe cer noaptea trecută

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea va fi în general frumoasã, iar valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative faţã de intervalul anterior, exceptând sud-estul unde vor fi în scãdere. Cerul va fi variabil şi doar izolat în nordul Carpaţilor Orientali vor fi posibile precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, iar noaptea local în sud-vest şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime, mai coborâte decât în noaptea precedentã, între -7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 11 grade în nordul litoralului. Pe alocuri, dimineaţa, dar mai ales noaptea, se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã, dar va continua sã se rãceascã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 4…5 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã spre 2 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi uşor mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Înnorãrile se vor extinde treptat dinspre vest şi mai ales spre searã şi noaptea va ploua în jumãtatea de vest a ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. La munte, la altitudini de peste 2000 m, noaptea, vor fi posibile precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile vestice, estice şi la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 13 grade, mai scãzute în depresiuni. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea, când va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 5…7 grade.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI

TARA
Valorile termice vor avea o tendinţã de scãdere uşoarã de la o zi la alta, însã se vor situa în marea lor majoritate peste normele climatologice specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã în majoritatea regiunilor.
BUCURESTI
Valorile termice vor avea o tendinţã de scãdere de la o zi la alta, însã se vor menţine peste mediile climatologice specifice perioadei. Temporar va ploua.