PROGNOZA METEO 7 octombrie. Vremea se răceşte de la o zi la alta, sâmbătă abia dacă se vor atinge 10 grade în Bucureşti

Vremea se va răci treptat în zilele următoare, iar în weekend vom avea parte de o vreme deosebit de rece pentru data din calendar.

06 oct. 2021, 15:36
PROGNOZA METEO 7 octombrie. Vremea se răceşte de la o zi la alta, sâmbătă abia dacă se vor atinge 10 grade în Bucureşti

PROGNOZA METEO 7 octombrie. Joi, vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece pentru această dată în sudul și, local, în estul și centrul țării. Cerul va fi variabil în nordul, nord-vestul și, parțial, centrul teritoriului și mai mult noros în rest. Va ploua local în Banat și Oltenia, pe arii mai restrânse în Dobrogea și în zona de munte și doar izolat în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va sufla moderat și cu intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h, iar în sudul județului Caraș-Severin cu rafale de peste 90…100 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 19 grade în Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade. Izolat în nord și centru, dimineața vor fi condiții de ceață, iar noaptea și de brumă.

La București, joi, valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, vremea devenind rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare începând din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de 45…50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Vineri, vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată, cu precădere în regiunile extracarpatice și va fi în general închisă. Va ploua pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și pe spații mici, mai ales noaptea, în rest. La munte, în general la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla în general moderat și cu intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade.

Şi la București, vineri, vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată și va fi în general închisă. Temporar va ploua, mai ales în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări îndeosebi în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Citeşte şi Vortex stratosferic în formare la Polul Nord. Cum va fi iarna în România. Prognoza meteo Crăciun 2021

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Înnorările vor perisista și va ploua în jumătatea sud-vestică a țării, și pe arii în general restrânse în rest. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari, cu precădere în vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-est și la munte, și local în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 8 grade.

Şi la București, sâmbătă, vremea va fi în continuare deosebit de rece. Cerul va fi noros și va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade.

Duminică, vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea regiunilor și va fi în general închisă. Pe arii relativ extinse în regiunile din jumătatea sud-vestică a țării și local în restul zonelor va ploua. Prin acumulare, local în sud-vest cantitățile de apă vor fi însemnate. În vestul Carpaților Meridionali, la altitudini mari temporar precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte și local în sud și sud-vest, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra în sudul Banatului și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se vor încadra între 9 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 12 grade.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, iar cu o probabilitate mai mare noaptea, temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales ziua. Temperatura maximă, în creștere față de intervalul anterior, va atinge 13…14 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade, transmite ANM.

Citeşte şi VREMEA în octombrie. Ninsori şi lapoviţă la munte în următoarele două săptămâni