PROGNOZA METEO 8 APRILIE 2022. Vremea va fi frumoasă şi va deveni caldă pentru data din calendar

PROGNOZA METEO 8 APRILIE 2022. Vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și în est. Cerul va avea înnorări în jumătatea de nord-vest unde va ploua izolat ziua şi local în timpul nopţii, cu precădere în Maramureş şi Crişana unde ploile vor putea fi moderate cantitativ.

07 apr. 2022, 18:42
PROGNOZA METEO 8 APRILIE 2022. Vremea va fi frumoasă şi va deveni caldă pentru data din calendar

PROGNOZA METEO 8 APRILIE 2022. LA NOAPTE.

Cerul va fi temporar noros, pe arii relativ restrânse va mai ploua slab în centrul și sud-estul țării și izolat în rest. În zona montană înaltă, trecător vor mai fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special pe creste unde cu precădere spre sfârșitul intervalului rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar local și temporar și în sud-est și în extremitatea de nord-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 și 10 grade. Izolat se va forma ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul nopții vor mai fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo de Florii şi de Paşte. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și în est. Cerul va avea înnorări în jumătatea de nord-vest unde va ploua izolat ziua şi local în timpul nopţii, cu precădere în Maramureş şi Crişana unde ploile vor putea fi moderate cantitativ.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste, în special ale Carpaţilor Orientali, dar local şi temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 55…65 km/h în nord, nord-est şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 1 și 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi frumoasă și va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua când rafalele vor putea atinge 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. În vestul şi în nord-vestul ţării, valorile termice se vor menține în jurul normelor perioadei, iar în mare parte a intervalului vor fi înnorări şi va ploua. În celelalte regiuni, vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie; cerul va fi variabil ziua când doar izolat va ploua, apoi aria de nebulozitate şi ploi se va extinde.

Vor fi mai ales averse, izolat se vor semnala descărcări electrice, iar pe alocuri cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În cursul nopţii, îndeosebi în centrul teritoriului, vor fi posibile averse de lapoviţă, iar în zona montană înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50…60 km/h în zonele montane şi submontane şi temporar în cele mai joase de relief.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în Maramureş şi în jurul a 27 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi predominant frumoasă şi va deveni deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 26 de grade şi o minimă de 8…11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul nopţii când va creşte probabilitatea pentru averse de ploaie. Vântul va sufla moderat şi temporar va avea intensificări cu rafale de 40…45 km/h.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, valorile termice fiind semnificativ mai scăzute faţă de ziua anterioară în cea mai mare parte a ţării. În sudul, centrul şi estul teritoriului, cerul va fi mai mult noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe spaţii extinse; în zonele montane vor predomina ninsorile, local mai intense în Carpaţii Meridionali, în timp ce în Transilvania și în nordul Moldovei vor fi ploi şi pe alocuri lapoviţă, iar în rest va ploua.

Pe alocuri, cu probabilitate mai mare la munte şi în sud-est, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În regiunile din vest şi nord-vest, cerul va fi variabil şi ploile izolate, iar începând de seara, aria de nebulozitate şi ploi va fi în restrângere şi din celelalte zone. Vântul va avea intensificări locale şi temporare mai ales în prima parte a intervalului în special la munte, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Izolat se va semnala ceaţă, iar în a doua parte a nopţii, pe suprafeţe mici în jumătatea de nord-vest, se va produce brumă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va răci accentuat, iar în mare parte din interval cerul va fi noros şi va ploua. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura maximă, mult mai coborâtă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va menține rece pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros ziua când local în zona montană și pe arii restrânse în rest, vor fi precipitații slabe. La munte vor predomina ninsorile, în celelalte zone va ploua, iar în Transilvania și Moldova trecător vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță. Noaptea, cerul va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare, în prima parte a intervalului, la munte și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între -5 și 5 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice diurne vor fi în creștere, dar se vor menține sub cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie, cu o maximă de 14…16 grade. Cerul va mai avea unele înnorări la începutul zilei când trecător va mai ploua slab, apoi va deveni variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va avea intensificări temporare ziua, cu rafale de 40…45 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura minimă, mult mai coborâtă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, va fi de 0…3 grade.

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI, JOI
În ţară, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

ÎN BUCUREȘTI vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi de la o zi la alta.

Citeşte şi Alertă de praf saharian în România. Joi şi vineri va atinge concentraţii ridicate în mare parte din ţară