PROGNOZA METEO 8 decembrie. Vreme rece cu ploi, lapoviţă şi ninsori. Se anunţă viscol la munte

Vremea va fi rece în toată ţara şi se vor semala precipitaţii, mai ales sub formã de ninsoare în Moldova, mixte în Oltenia şi Muntenia şi predominant sub formã de ploaie în Dobrogea. În zona Băragan şi sudul Moldovei se va depune polei. La munte, vor predomina ninsorile, trecãtor viscolite în zonele de creastã şi va continua sã se depunã strat de zãpadã.

07 dec. 2020, 20:20
PROGNOZA METEO 8 decembrie. Vreme rece cu ploi, lapoviţă şi ninsori. Se anunţă viscol la munte

PROGNOZA METEO 8 decembrie.

La noapte cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitaţii pe arii extinse şi în general moderate cantitativ în regiunile sud-vestice şi sudice şi local, slabe, în restul teritoriului. Vor predomina ninsorile, exceptând Dobrogea, jumãtatea de est a Munteniei, Crişana şi cea mai mare parte a Banatului, unde vor fi mai ales ploi. În zonele în care va ninge se va depune strat de zãpadã şi mai ales în Oltenia şi sud-vestul Munteniei acesta va depãşi 8…10 cm, iar la munte (cu precãdere în Carpaţii Meridionali şi de Curburã) se vor atinge grosimi de 15…20 cm. În sud şi în sud-est, precum şi în zonele montane, pe alocuri, se va depune polei. Vântul va mai avea intensificãri, cu precãdere la începutul intervalului, cu rafale, în general, de 70…80 km/h la munte şi de 45…55 km/h în regiunile sudice, sud-estice şi izolat în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în sudul litoralului, conform ANM.
BUCURESTI. Vremea va fi închisã şi temporar se vor semnala precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Vântul va avea intensificãri, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 20 decembrie

 

PROGNOZA METEO 8 decembrie. Marţi, vremea se va menţine închisã în regiunile extracarpatice, unde mai ales în cursul zilei se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare în Moldova, mixte în Oltenia şi Muntenia şi predominant sub formã de ploaie în Dobrogea. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în Bãrãgan şi sudul Moldovei se va depune polei. La munte, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali vor predomina ninsorile, trecãtor viscolite în zonele de creastã şi va continua sã se depunã strat de zãpadã. Cantitãţile de apã vor fi mai însemnate în sud-estul teritoriului, unde local vor depãşi 15…20 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii slabe mixte se vor semnala la începutul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în sud-est, sud-vest şi la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depãşi temporar 55…60 km/h, iar pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona Munţilor Banatului, noaptea se vor depãşi 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în jumãtatea de nord a Moldovei şi 10 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 4 grade. Pe arii restrânse mai ales în cursul nopţii se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine închisã, iar ziua, temporar, vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri la începutul intervalului când vor fi viteze de pânã la 30…40 km/h. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de polei.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va încãlzi, îndeosebi în regiunile intracarpatice, dar va fi în general închisã. Vor fi precipitaţii, mai ales ploi, izolat însemnate cantitativ, ziua în special în sud-vest, iar începând din orele serii, treptat şi în rest. În zona de munte vor predomina ninsorile. Izolat se va mai depune polei, cu precãdere în regiunile estice şi la munte. Local şi temporar, vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari pe crestele montane înalte, unde, trecãtor, va viscoli zãpada, dar la intensitãţi mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între -1 grad în nord-est şi 11 grade în nord-vest, iar cele minime, în general, între -2 şi 8 grade. Mai ales dimineaţa, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea se va menţine închisã şi, mai ales spre searã şi noaptea, va ploua. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Valorile temperaturii aerului vor fi în creştere faţã de intervalul precedent, cu o maximã de 3…4 grade şi minima de 2…3 grade. Dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţã.

 

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va continua sã se încãlzeascã, dar va fi în general închisã. Va ploua pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţãrii şi pe spaţii restrânse în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificãri în special în regiunile estice, sud-estice şi la munte. Temperatura aerului se va situa peste valorile normale climatologic pentru aceastã datã, cu maxime ce vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 14 grade şi minime între 1 şi 10 grade.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi, dar se va menţine închisã şi, temporar, va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.

 

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menţine predominant închisã, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a ţãrii. Temporar va ploua, ziua cu o probabilitate mai mare în nordul, centrul şi estul teritoriului, iar noaptea în sud-vest şi local în sud. La munte şi trecãtor în estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mai mari de 1500 m va ninge şi se va depune strat de zãpadã. Izolat cantitãţile de apã vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 11 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 7 grade, posibil mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros, iar îndeosebi în cursul zilei va mai ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri în prima parte a intervalului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade. Vor fi condiţii de ceaţã.