Prognoza meteo 8 ianuarie. Vreme rece cu ninsori viscolite la munte, ploi în restul ţării

Vremea intră într-un proces de răcire din această seară. Se vor semnala ninsori viscolite la munte, dar şi ploi în mare parte din ţară. De vineri seara, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

07 ian. 2021, 14:06
Prognoza meteo 8 ianuarie. Vreme rece cu ninsori viscolite la munte, ploi în restul ţării
Prognoza meteo 8 ianuarie. Vreme rece cu ninsori viscolite la munte, ploi în restul ţării

Prognoza meteo 8 ianuarie. La noapte, înnorările se vor accentua treptat în cea mai mare parte a țării. În prima parte a nopții, izolat, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în Maramureș și estul Transilvaniei și ninsori în nordul Carpaților Orientali, apoi aria precipitațiilor va fi în extindere în regiunile sudice. Vor fi ploi la câmpie și în Dobrogea, mixte în zona deluroasă a Olteniei și Munteniei și doar ninsori în Munții Banatului și Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona Carpaților Orientali. Temperaturile minime, mai scăzute decât în noaptea precedentă, se vor încadra de la -5…-4 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi 5…6 grade pe litoral. Izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo 8 ianuarie. În București înnorările se vor accentua treptat și trecător, spre sfârșitul nopții, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade, anunţă ANM.

Citeşte şi: Informare meteo actualizată. Vreme rece, ploi şi intensificări ale vântului, apoi de vineri apar NINSORILE

 

Prognoza meteo 8 ianuarie. VINERI, vremea se va răci față de ziua precedentă, mai accentuat în regiunile sudice. Vor fi înnorări și precipitații în cea mai mare parte a teritoriului, dar pe arii extinse și local însemnate cantitativ (se vor cumula peste 10…15 l/mp) în jumătatea de sud. În Transilvania, nordul și centrul Moldovei vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă, în Câmpia Română și Dobrogea vor fi ploi, iar treptat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă și lapoviță și ninsori, iar în restul zonelor se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Prognoza meteo 8 ianuarie. În Capitală vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va ploua, în general moderat cantitativ, iar în cursul nopții, cu o probabilitate destul de mare, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va deveni apropiată de normal sub aspect termic. Ziua, cerul va fi temporar noros și izolat vor mai fi precipitații, mixte în sud și fulguieli în nord-est, centru și la munte. În cursul nopții nebulozitatea va cuprinde majoritatea regiunilor, iar local în cele sudice vor fi ploi, lapoviță și trecător ninsori și izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

București. Vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații slabe mixte, îndeosebi spre sfârșitul nopții de sâmbătă spre duminică când vor fi condiții de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații, mixte ziua și predominant ninsori noaptea, pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest. La munte va ninge, îndeosebi în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în sud și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade.

București. Vremea va fi normală termic pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și, temporar, vor fi precipitații, mixte ziua și predominant ninsori noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI. 

Vremea se va menține apropiată de normal sub aspect termic, dar va fi în general închisă. Vor fi precipitații pe arii extinse, mixte în sud – sud-est și ninsori în rest, cu precădere în cursul zilei. La munte va ninge, pe arii mai extinse în Carpații Meridionali și Orientali. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 3 grade.

București. Vremea va fi în continuare apropiată de normal din punct de vedere termic, dar în general închisă. Temporar, mai ales în cursul zilei, vor fi precipitații, predominant ninsori. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.