Prognoza meteo 8 iunie. Temperaturi de vară şi furtuni puternice în mare parte din ţară

Vremea se menţine călduroasă, dar nu vor apărea şi averse însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. Şi în Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade.

07 iun. 2021, 17:28
Prognoza meteo 8 iunie. Temperaturi de vară şi furtuni puternice în mare parte din ţară

Prognoza meteo 8 iunie. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, cu precădere la munte și în regiunile sud-vestice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI: Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

Citeşte şi: Europa a cunoscut anul acesta cea mai răcoroasă primăvară după 2013

 

Prognoza meteo 8 iunie – MARTI

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal pentru această dată în regiunile vestice și nord-vestice și apropiată de normal în rest, dar va fi și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sud și est, local în centru și pe spații mici în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii relativ restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp. Vor fi condiții de grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, ușor mai mici în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI: Vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza când se vor semnala averse, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cresc temperaturile, dar se anunţă şi ploi

 

Prognoza meteo MIERCURI

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, chiar mai ridicate în vest și sud-vest, dar vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări accentuate, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de deal și munte, local în sud și est, pe arii restrânse în centru și cu totul izolat în restul țării. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp. Vor fi condiții de grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, se va forma ceață

BUCUREȘTI: Vremea se va menține normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după amiaza când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și munte, local în sud, nord și centru și pe arii restrânse în restul teritoriului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza, ploile vor avea și caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, se va forma ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va avea temporar înnorări și vor fi perioade în care va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice comparabile cu cele din intervalul anterior. Vor fi perioade, mai ales după-amiaza și seara, când înnorările se vor accentua și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și munte și local în restul țării. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate mai ridicată după-amiaza pentru înnorări accentuate, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.