Prognoza meteo 8 martie. Ninsori la munte și ploi în restul țării

Vremea se menține rece și va ploua în cea mai mare parte din centrul și sudul țării. Îndeosebi în Carpații Occidentali și Meridionali va ninge. Seara și noaptea cerul va deveni variabil și mai ales în vest și centru, local se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade.

07 mart. 2024, 15:48
Prognoza meteo 8 martie. Ninsori la munte și ploi în restul țării

Prognoza meteo 8 martie. La noapte, cerul va fi mai mult noros, în vestul și sudul țării local va ploua slab, iar în centru și est izolat și trecător vor fi precipitații mixte. La munte pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 7 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult noros, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 2…3 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo 8 martie – VINERI

Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice perioadei. Pe parcursul zilei vor fi înnorări în cea mai mare parte a țării și va ploua slab, pe arii relativ restrânse în Banat și Crișana și cu totul izolat în celelalte regiuni, cu probabilitate mai mare în centru și sud. Îndeosebi în Carpații Occidentali și Meridionali va ninge. Seara și noaptea cerul va deveni variabil și mai ales în vest și centru, local se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, iar minimele între -7 și 2 grade.

BUCUREȘTI. Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar minima de -1…1 grad.

Citește și: ANM anunță un nou episod de iarnă extremă. Ninsorile lovesc puternic, iar temperaturile scad drastic

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va deveni în general frumoasă, iar valorile termice diurne, în creștere față de ziua precedentă, se vor situa ușor peste mediile specifice primei decade a lunii martie. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin în nord-est, iar în restul teritoriului va fi temporar noros, dar numai izolat, cel mai probabil în dealurile submontane vor fi posibile ploi slabe, iar la altitudini de peste 1400 m, trecător și precipitații mixte. Noaptea, nebulozitatea se va extinde în sud-vestul țării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în rest cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -8 grade, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest până spre 7 grade. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici se va semnala ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice diurne vor fi mai ridicate față de ziua precedentă și se vor situa ușor peste cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

Citește și: Babele își scutură cojoacele și nu lasă iarna să plece prea ușor! Revin ploile și ninsorile

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va încălzi față de zilele precedente devenind caldă, local deosebit de caldă în vest și sud-vest. Temperaturile maxime se vor situa în general între 11 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -2 grade. Pe parcursul zilei, în mare parte din țară va predomina o vreme însorită, însă din orele serii, dinspre regiunile vestice nebulozitatea va fi în accentuare și extindere. Cu totul izolat și trecător în nord-vest și în centru, precum și la munte va ploua slab. La altitudini mari, în special în Carpații Orientali vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, precum și în vest și sud-est. Izolat, în regiunile extracarpatice, dimineața și noaptea va fi ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi față de zilele precedente, astfel încât valorile termice se vor situa peste normalul climatologic al datei. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi se va înnora treptat. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Noaptea vor fi condiții de ceață.