Prognoza meteo 8 octombrie. Vreme rece pentru data din calendar în toată ţara, ninsori la munte şi ploi în rest

Prognoza meteo 8 octombrie. Vremea va deveni deosebit de rece pentru data din calendar în majoritatate regiunilor. La munte sunt aşteptate precipitaţii mixte, iar în restul ţării va ploua.

07 oct. 2021, 21:56
Prognoza meteo 8 octombrie. Vreme rece pentru data din calendar în toată ţara, ninsori la munte şi ploi în rest

Prognoza meteo 8 octombrie. LA NOAPTE.

Cerul va fi variabil în nordul, nord-estul și, parțial în centrul teritoriului și mai mult noros în rest. Va ploua local în Banat și Oltenia, pe arii mai restrânse în Dobrogea și în zona de munte. La altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul, sud-estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în sudul Banatului rafalele vor depăși 60…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade. Izolat în nord și centru, dimineața vor fi condiții de ceață și de brumă.

Vremea în București. Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze la rafală de 45…50 km/h. Temperatura minimă va fi de 6…8 grade.

Prognoza meteo VINERI. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată, cu precădere în regiunile extracarpatice și va fi în general închisă. Temporar va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea sudică a țării și cu totul izolat în rest. La munte, în general la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în sudul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 și 8 grade. Izolat vor fi condiții de ceață, iar noaptea mai ales în nord și centru și de brumă.

Citeşte şi Vortex stratosferic în formare la Polul Nord. Cum va fi iarna în România. Prognoza meteo Crăciun 2021

Vremea în București va deveni deosebit de rece pentru această dată și va fi în general închisă. Temporar va ploua slab, mai ales în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări îndeosebi în cursul zilei cu viteze la rafală de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo SAMBATA. Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în jumătatea sud-vestică a țării, iar în prima parte a intervalului și în sudul și estul teritoriului. Va ploua în Banat, Oltenia, local în Crișana și pe arii mai restrânse în Transilvania, Muntenia și Dobrogea. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari, cu precădere în vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-est și la munte, și local în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 7 grade.

Vremea în București se va menține deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, iar cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului, trecător, va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Prognoza meteo DUMINICA. Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi variabil în regiunile estice și mai mult noros în restul teritoriului. În jumătatea de vest temporar va ploua și pe alocuri se vor acumula cantități importante de apă. În jumătatea de răsărit ploile vor fi pe arii relativ restrânse și în general slabe cantitativ. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăși viteze de 60…65 km/h și pe arii restrânse și la viteze mai mici în sud și în sud-vest. Temperaturile maxime, în creștere ușoară în est și în sud-est, se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 12 grade.

Vremea în București va rămâne deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros și trecător vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Prognoza meteo LUNI. Vremea va rămâne deosebit de rece. Cerul va fi noros ziua și va avea înnorări temporare noaptea. Temporar va ploua în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele sudice, estice și centrale, unde pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte, la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile, iar mai jos precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări la munte, precum și în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 17 grade, iar cele minime, în general, între 1 și 11 grade.

Vremea în București va fi în continuare deosebit de rece și în general închisă. Temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, trecător cu ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de MARTI, MIERCURI, JOI

În Țară: Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mici decât cele normale, iar local și temporar va mai ploua.

București: Valorile termice vor crește ușor și trecător vor fi condiții pentru ploi slabe.

Citeşte şi PROGNOZA METEO OCTOMBRIE 2021. Când şi unde vin ninsorile adevărate