Prognoza meteo 9 decembrie 2020. Lapoviţă şi ninsoare

Vremea va fi în general închisă, iar în regiunile sudice și estice se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mixte în Dobrogea, în sud-estul Munteniei și al Moldovei, unde local vor fi depuneri de polei, iar în rest pe arii restrânse vor predomina ninsorile. La munte, în special în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge slab.

09 dec. 2020, 00:27
Prognoza meteo 9 decembrie 2020. Lapoviţă şi ninsoare

Prognoza meteo 9 decembrie 2020 ÎN ȚARĂ

Prognoza meteo 9 decembrie 2020 Vremea se va încălzi în regiunile intracarpatice, dar se va menține închisă. Vor fi precipitații, ziua îndeosebi în jumătatea de sud-vest a țării, iar începând din orele serii și în rest. Vor predomina ploile, iar pe parcursul nopții, mai ales în Moldova și în estul Transilvaniei vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în a doua parte a intervalului, în Carpații Meridionali, anunţă ANM.

Prognoza meteo 9 decembrie 2020 Cantitățile de precipitații vor fi însemnate în zonele de deal și de munte din sudul teritoriului și vor depăși local 10…15 l/mp și izolat 20 l/mp. Vor fi depuneri de polei, cu precădere în Moldova și în zona de munte. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 8 grade. Dimineața, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO pentru Sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion
 Prognoza meteo 9 decembrie 2020 BUCUREȘTI
Vremea se va menține închisă, iar spre seară și noaptea temporar va ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. La amiază temperatura aerului va fi de 1 grad, iar noaptea va fi în creștere ușoară, spre 4 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo JOI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, dar va fi în general închisă. Va ploua în sudul, estul și centrul țării și pe arii restrânse în rest. La munte vor fi precipitații mixte și izolat se va depune polei. Cantitățile de precipitații vor fi însemnate, cu precădere în regiunile sudice și estice, unde vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, în special în est, sud-est și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.
BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi, dar se va menține închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

 

Prognoza meteo 9 decembrie 2020 VINERI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi caldă pentru această dată. Vor fi înnorări și temporar va ploua, pe arii relativ extinse în centrul, estul și sudul țării și local în restul teritoriului. La munte precipitațiile vor fi mixte și vor putea favoriza depuneri de polei, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-estice, în centrul țării și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între 0 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.
BUCUREȘTI
Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și îndeosebi pe parcursul zilei va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 9 decembrie 2020 SAMBATA

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor menține peste cele normale la această dată în cea mai mare parte a țării. Temporar va ploua pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în restul teritoriului. La munte, la altitudini de peste 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor putea favoriza depuneri de polei. Pe suprafețe mici se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud, est, centru și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între 0 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.
BUCUREȘTI
Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII pentru zilele de DUMINICA, LUNI si MARTI

ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele din sud, din est și la munte.
BUCUREȘTI
Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei și temporar va ploua.