Prognoza meteo 9 ianuarie 2022. Vreme în răcire. Temperaturile încep să crească în a doua jumătate a săptămânii

Vremea se va răci treptat până la pragul de ger. De joi, însă, temperaturile vor începe să crească uşor.

08 ian. 2022, 17:51
Prognoza meteo 9 ianuarie 2022. Vreme în răcire. Temperaturile încep să crească în a doua jumătate a săptămânii

Prognoza meteo 9 ianuarie 2022. La noapte, cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. În Banat, Crișana, Maramureș și local în vestul și nord-vestul Transilvaniei vor fi mai ales ninsori și va continua să se depună strat de zăpadă, în medie de 5…10 cm.

La munte va ninge, chiar abundent în Carpații Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, astfel că stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent. În Muntenia și Dobrogea vor predomina ploile, iar în rest vor fi precipitații mixte. Pe arii restrânse se va produce polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea, dar pe spații mici și în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -1 și 6 grade. Izolat va fi ceață.

În Bucureşti, vremea va fi închisă și trecător se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade. Vântul va sufla slab și moderat. La sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 9 ianuarie 2022

Vremea se va menține predominant închisă. Temporar vor fi precipitații în vestul și sudul țării, ziua cu caracter local, iar noaptea în extindere, în timp ce în rest acestea se vor semnala pe arii mai restrânse. În zonele montane și submontane vor predomina ninsorile, în Banat, Crișana, Transilvania și Moldova vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în vest, se va produce polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime, în general, între -4 și 4 grade. Izolat se va forma ceață.

În Bucureşti, vremea se va menține închisă, mai ales în prima parte a zilei vor fi condiții de ceață și burniță, iar noaptea temporar va ploua și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor crește față de intervalul anterior, temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Citeste si Meteo din bătrâni, prezentat de Mihai Voropchievici. Care sunt cele mai friguroase zile

Prognoza meteo 10 ianuarie 2022

Vremea va fi în continuare în general închisă. Temporar se vor semnala precipitații în vestul, sudul și estul țării și pe arii restrânse în rest. La munte va ninge, în Moldova vor fi precipitații mixte, iar în celelalte zone vor predomina ploile. Izolat, cu o probabilitate mai mare în vestul teritoriului, vor fi depuneri de polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile extracarpatice şi la munte, cu rafale în medie între 50 și 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 4 grade. Pe spaţii mici se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare închisă. Temporar se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ploaie, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Prognoza meteo 11 ianuarie 2022

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi cu precădere la valorile din timpul nopţii când va fi ger la munte şi local în nord-vest şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în nordul Moldovei şi 5 grade în zonele de deal din sud-sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile din Maramureş şi Transilvania şi în jurul a -1 grad în extremitatea de sud-vest. În sudul şi în estul ţării vor fi înnorări, mai persistente în Oltenia şi sudul Banatului unde pe alocuri vor fi precipitaţii mixte, dar şi în Moldova şi pe litoral unde izolat va fulgui.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări în est şi în sud-est şi local în zona montană înaltă, amplificând senzaţia de frig. Dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici se va forma ceață, asociată cu depunere de chiciură, iar pe alocuri, în funcţie şi de condiţiile locale, se va forma gheţuş.

În Bucureşti, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi cu precădere la valorile nocturne. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales la începutul zilei, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 45…55 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura maximă se va situa în jurul a 2 grade, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade, valori de altfel normale pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chicuiră.

Prognoza meteo 12 ianuarie 2022

Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în special în nord şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -16 şi -7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în sud-vestul ţării unde izolat va ninge slab, iar la sfârşitul nopţii şi în regiunile nordice.

Vântul va avea intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului şi în estul şi sud-estul teritoriului, amplificând senzaţia de frig. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură, iar pe alocuri, în funcţie şi de condiţiile locale, se va forma gheţuş.

Citeste si Furtună de zăpadă în Pakistan. Cel puţin 21 ani au murit în maşinile lor

În Bucureşti, vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -8…-6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări la începutul intervalului, amplificând senzaţia de frig. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo 13, 14, 15 ianuarie 2022

Vremea va fi în încălzire treptată. La sfârşitul intervalului, în regiunile nordice va creşte probabilitatea pentru precipitaţii locale.