Prognoza meteo 9 iulie. Vremea se menţine caldă, caniculară în vest. Nu vor lipsi nici ploile

Meteororologii anunţă vremea călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în vest şi sud-vest se va menţine local caniculară. Temperaturile maxime se vor încadra între 26...28 de grade pe litoral și 36...37 de grade în Banat, Crișana și vestul Olteniei. La Bucureşti se anunţă maxime de până la 33 de grade.

08 iul. 2021, 16:57
Prognoza meteo 9 iulie. Vremea se menţine caldă, caniculară în vest. Nu vor lipsi nici ploile

Prognoza meteo 9 iulie. La noapte, cerul, mai mult senin în mare parte din țară, va mai avea înnorări îndeosebi în prima parte a nopții în sud-vest și sud, unde, mai ales la deal și munte, vor fi ploi de scurtă durată, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 22…23 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo 9 iulie – VINERI

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în vest şi sud-vest se va menţine local caniculară. Disconfortul termic va fi accentuat cu precădere în Câmpia de Vest, Dealurile de Vest şi Câmpia Română, unde indicele temperatură-umezeală va atinge și, pe alocuri, va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral și 36…37 de grade în Banat, Crișana și vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, dar cu înnorări accentuate spre seară și noaptea în vestul și nord-vestul teritoriului, unde vor fi intensificări de vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, local averse ce pot avea și caracter torențial și, izolat, grindină. În rest, doar pe suprafețe mici și trecător se vor semnala ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ.

București. Vremea va redeveni călduroasă, dar va fi frumoasă ca aspect. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Citeşte şi: Prognoză METEO actualizată. Fenomenele anunţate de ANM în luna iulie

 

Prognoza meteo SAMBATA

În jumătatea de nord-vest a țării, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări și pe arii extinse averse, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului, iar valorile termice diurne vor marca o scădere față de ziua precedentă, fiind cuprinse între 27 și 33 de grade. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu fenomene asociate instabilității atmosferice doar pe arii restrânse, după-amiaza, mai ales în zonele de deal și de munte, iar temperaturile maxime se vor situa între 29 și 35 de grade, mai scăzute pe litoral. Izolat, vor fi condiții de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse, la scara întregii țări, în general, între 10 și 21 de grade.

București. Vremea se va menține călduroasă, dar și frumoasă ca aspect, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice, sud-estice și pe suprafețe mici în restul teritoriului, disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales ziua, în nord-vest, local în vest și în zonele de munte și izolat în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral și în depresiuni și 35 de grade în vestul Olteniei, unde la amiază va fi caniculă. Temperaturile minime se vor situa în general între 12 și 21 de grade.

București. Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic va crește. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citeşte şi: AVERTIZARE METEO. A fost emis COD GALBEN de caniculă şi furtuni devastatoare. Vezi zonele vizate

Prognoza meteo LUNI

Vremea se va menține călduroasă, iar în regiunile vestice și sudice disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil și cu precădere după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în vest, nord-vest, est, sud-est, la munte și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Aversele vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade pe litoral și în depresiuni și 35…36 de grade în vestul și sudul Olteniei, unde la amiază va fi caniculă. Temperaturile minime se vor situa în general între 11 și 21 de grade.

București. Vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, dar condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.