PROGNOZA METEO 9 MARTIE. Vreme rece în România. Se va depune strat de zăpadă

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în ziua de miercuri, când pe alocuri vor predomina ninsorile. În Capitală, vremea va fi închisă și se va răci automat.

08 mart. 2021, 15:43
PROGNOZA METEO 9 MARTIE. Vreme rece în România. Se va depune strat de zăpadă

PROGNOZA METEO 9 MARTIE. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice, nord-estice și centrale. Vor fi precipitații slabe, ninsori în Carpații Orientali și predominant ninsori local în Moldova și izolat în Maramureș și în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona de munte, cu precădere pe creste și în sud-estul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 2 grade pe litoral.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -4 grade.

Marți, în cea mai mare parte a țării valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în zonele montane și submontane, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe sub formă de ninsoare. Din orele serii, aria de nebulozitate și precipitații va cuprinde treptat jumătatea de sud a teritoriului, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În Oltenia și Muntenia la început vor fi mai ales ploi, apoi vor predomina ninsorile, în sudul Banatului și pe arii restrânse în Dobrogea se vor semnala precipitații mixte, iar în sudul Transilvaniei și al Moldovei, precum și în Munţii Banatului, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge. Pe alocuri se va depune strat de zăpadă, cu precădere în zona deluroasă din sud și la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului în sudul ţării şi la munte, cu viteze de 40….60 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 3 grade.

În București, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora, iar în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului, când va atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Citește și: PROGNOZA METEO pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Temperaturile încep să crească. Când vor începe ploile

PROGNOZA METEO 9 MARTIE. Miercuri, în jumătatea de sud a teritoriului vremea va deveni deosebit de rece pentru luna martie, iar ca aspect închisă, cu precipitații în general moderate cantitativ (15…25 l/mp), în cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ninsorile, iar pe alocuri se va depune strat de zăpadă, posibil consistent în Oltenia și Muntenia, dar la începutul intervalului în extremitatea de sud și în sud-est vor mai fi și ploi sau lapoviță. Izolat vor fi condiții de polei. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. În restul țării valorile termice se vor situa, ușor sub mediile multianuale; cerul va fi temporar noros, iar precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala local în Maramureș, Transilvania și Moldova, iar la începutul zilei pe arii restrânse și în zona deluroasă din Banat și Crișana. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificări în regiunile sudice și sud-estice, iar ziua și în cele nord-estice, în general, cu viteze de 40…60 km/h, trecător viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime între -7 și 2 grade. Izolat va fi ceață.

În București, vremea va fi închisă şi se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată. Se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ (15 – 20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări temporare, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

Joi, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor în jumătatea sudică a ţării, dar va fi mai rece decât normal în a doua decadă a lunii martie, în special dimineaţa şi noaptea, în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ninsori slabe la munte, în Transilvania, iar în primele ore şi în Oltenia şi vestul Munteniei. Din orele serii, nebulozitatea va cuprinde treptat cea mai mare parte a teritoriului şi se vor semnala precipitaţii locale, în general slabe, predominant sub formă de ninsoare în regiunile nordice şi mixte în cele vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în a doua parte a intervalului, pe litoral, iar noaptea izolat şi trecător şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -8 și 2 grade. Se va semnala ceaţă, izolat în orele dimineţii, iar noaptea cu caracter local în regiunile sudice.

În București, Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi mult mai rece decât normal în a doua decadă a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei şi în a doua parte a nopţii când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade.

Citește și: Prognoza meteo în martie. Se anunţă temperaturi oscilante şi precipitaţii excedentare

Vineri, în jumătatea de nord-vest a ţării, înnorările vor fi persistente şi vor fi precipitaţii pe arii extinse, local moderate cantitativ; în nord, în centru şi la munte acestea vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, apoi mixte, iar în vest vor predomina ploile. În restul ţării, cerul va fi variabil, local cu nori joşi şi ceaţă în prima parte a zilei şi înnorări accentuate noaptea când va ploua în special în regiunile sudice. Pe alocuri se va depune polei. Mai ales ziua, vântul va sufla tare la munte şi va avea intensificări, local şi temporar, şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 4 grade.

În București, vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă din an, mai ales dimineaţa. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a nopţii va ploua şi vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. La începutul zilei vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO 9 MARTIE. DE SAMBATA PANA LUNI, valorile termice vor fi în creştere uşoară şi treptată. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima zi şi din nou spre sfârşitul intervalului în majoritatea zonelor.