Prognoza meteo 9 septembrie. Temperaturi mai scăzute față de ziua precedentă

Temperaturile scad față de ziua precedentă, dar vremea se menține caldă pentru prima decadă a lunii septembrie în toată ţara.

08 sept. 2022, 15:50
Prognoza meteo 9 septembrie. Temperaturi mai scăzute față de ziua precedentă

Prognoza meteo 9 septembrie. La noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse în general moderate cantitativ (pe alocuri peste 15…20 l/mp) și descărcări electrice în extindere în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în sud-estul teritoriului, dar și asociate ploilor. Temperaturile minime se vor situa în general între 10 şi 18 grade. Îndeosebi în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo 9 septembrie. La noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo 9 septembrie, vineri, în țară

Deşi în vest și în nord valorile termice vor fi uşor mai scăzute față de ziua precedentă, vremea se va menține caldă pentru prima decadă a lunii septembrie în toată ţara, iar în Câmpia Română va fi călduroasă. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vest, centru, nord și nord-est unde vor fi înnorări și pe arii relativ extinse averse și descărcări electrice. Pe alocuri se vor înregistra cantități de apă însemnate (peste 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp) și vor fi căderi de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil ziua, însă noaptea local vor fi înnorări şi fenomene asociate instabilității atmosferice. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul teritoriului şi în zona montană înaltă, dar de scurtă durată și în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse 11 şi 18 grade, mai ridicate pe litoral. Pe spații mici, în zonele depresionare, vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo 9 septembrie, vineri, în București

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade.

Prognoza meteo 10 septembrie, în țară

Vremea va fi în general instabilă. Ziua, în majoritatea zonelor, vor fi înnorări temporar accentuate şi averse, însoţite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă însemnate (peste 20…30 l/mp). Izolat vor fi condiții de grindină. Noaptea fenomenele asociate instabilității atmosferice vor fi în diminuare și restrângere ca arie. Vântul va avea intensificări în zona montană, dar local şi temporar și în timpul averselor. Valorile termice vor caracteriza o vreme caldă în sud şi sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale în această perioadă, astfel că cele maxime se vor încadra în general între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 10 şi 18 grade. Izolat, în a doua parte a nopţii, vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo 10 septembrie, în București

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua când vor fi averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Prognoza meteo 11 septembrie, în țară

În sud-estul ţării, vremea se va menţine mai caldă decât normal în prima jumătate a lunii septembrie, în timp ce în rest vor fi valori termice în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile nord-vestice, iar seara şi noaptea şi în sud-estul teritoriului, unde se vor semnala izolat şi descărcări electrice, se vor aculuma cantităţi de apă mai însemnate (15…25 l/mp) şi vor fi condiţii de grindină. În restul zonelor, pe alocuri va ploua în general slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte şi pe areale restrânse în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade în Maramureş şi în estul Transilvaniei și 30 de grade în sudul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo 10 septembrie, în București

Vremea se va menține caldă. Cerul va avea înnorări temporare, iar în cursul nopţii vor fi condiţii pentru averse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.