Meteorologii Accuweather anunță prognoza pentru toamnă, iar veştile nu sunt deloc bune pentru cei care visează multe luni cu facturi de vară .
Meteorologii Accuweather anunță că ploile își vor face din nou simțită prezența, după ce au făcut dezastru în țară, dar spre sfârşitul tomanei vom avea parte şi de ninsori.
În ultimele zile, ciclonul Boris, format în nordul Italiei, a adus ploi torențiale și chiar ninsori pe culmile munților din Europa Centrală. Astfel, pe culmile montane din Italia, Austria și Slovenia, stratul de zăpadă a depășit 30 de cm grosime, spre surprinderea turiștilor aflați în zonă.
Specialiștii de la Accuweather spun că, peste aproximativ două luni, primii fulgi de nea își vor face simțită prezența în zona țării noastre. Ca de obicei, prima dată va ninge la polul frigului din țară, în județul Harghita.
Încă de la finalul lunii octombrie, în Miercurea Ciuc minimele devin negative. Abia după mijlocul lunii noiembrie vor cădea însă primele ninsori. Mai exact în jurul datei de 29 noiembrie.
Tot în această perioadă, în Capitală ar putea să se producă primul îngheț la sol din sezonul rece. Meteorologii anunță minime cuprinse între -1 și -2 grade Celsius. Prognoza pe termen mediu și lung anunță venirea cu adevărat a iernii în Capitală după 10-11 decembrie.
Tot în noiembrie va ninge şi la Braşov:
Prognoza meteo pentru iarnă. Meteorologii au venit cu vești în ceea ce privește lunile de iarnă. Potrivit specialiștilor, sunt așteptate variații semnificative de temperatură și precipitații, perioade de frig intens, dar și intervale mai calde.
Meteorologii susțin că prima luna de iarnă va debuta cu temperaturi apropiate de media normală pentru perioada respectivă a anului. În primele săptămâni ale luni decembrie vom avea alternanțe între zile reci și blânde, maximele atingând între 0 – 10 grade Celsius, în funcție de regiune. De asemenea, în zonele montane va fi mai frig, iar temperaturile vor fi sub 0 grade Clesius. Mai mult, există posibilitatea să ningă încă de la începutul lunii, iar pe măsură ce se apropie sărbătorile, sunt șanse ca ninsorile să devină mai frecvente, în special în nord și centru. În zonele de sud și sud-est, vor fi ploi și lapoviță, potrivit Kanal D.
În luna ianuarie va fi extrem de frig, cu temperaturi ce vor coborî sub valorile normale, în special pe timpul nopții. În orașele mari și în nordul țării, temperaturile vor coborî până la -10 grade Celsius frecvent, iar în zonele montane și în depresiuni, frigul va fi accentuat, cu valori ce vor coborî până la -15 grade Celsius sau chiar -20 grade Celsius. Precipitațiile vor apărea sub formă de ninsoare, iar stratul de zăpadă va fi semnificativ în zonele montane și submontane. În zonele joase, ninsorile vor alterna cu episoade de lapoviță și ploaie înghețată, mai ales în sudul și estul țării.
În luna februarie, temperaturile vor crește ușor, în special în a doua jumătate a lunii, însă vremea va rămâne în general rece. Maximele se vor încadra în jurul valorilor de -5 – 5 grade Celsius, în funcție de zonă. Pe timpul nopții, temperaturile vor rămâne mici, cu valori negative în cele mai multe regiuni. Totodată, ninsorile vor continua să fie frecvente, cu furtuni de zăpadă în zonele montane. În sudul și în estul României, vor fi zile cu ploi și lapoviță, pe măsură ce temperaturile vor crește treptat.
Citește și: Meteorologii au anunțat data primelor ninsori din acest an. Va ninge mai devreme decât ne așteptam