Prognoza meteo actualizată. Vremea se răceşte la început de octombrie şi revin ploile

Temperaturi de vară în mare parte din țara cu valori de până la 32 de grade în ultima zi din septembrie. De duminică, vremea se răceşte în toată ţara şi revin ploile.

30 sept. 2022, 11:33
Prognoza meteo actualizată. Vremea se răceşte la început de octombrie şi revin ploile

După temperaturile de august, vremea se răceşte în toată ţara la sfârşitul acestei săptămâni. Potrivit ANM, în săptămâna 3 – 10 octombrie 2022, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 10 – 17 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Citeşte şi: Delta Siretului, locul în care natura îţi oferă peisaje feerice, linişte binecuvântată şi experienţe memorabile în căsuţele plutitoare. VIDEO şi GALERIE FOTO

În săptămâna 17 – 24 octombrie 2022 temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Citeşte şi: Alternanţe meteo periculoase în următoarele zile. Revin ploile toreţiale şi vijeliile. Prognoza meteo actualizată de ANM

Ultima săptămână din octombrie aduce temperaturi ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.