PROGNOZA METEO ANM: "Aşteptăm FENOMENE EXTREME". Ce iarnă vom avea anul acesta

Publicat: Miercuri, 31 Octombrie 2018 09:59 // Actualizat: Joi, 01 Noiembrie 2018 14:40 // Sursa: romaniatv.net

Roxana Bojariu, șeful secției de Climatologie din cadrul Institutului, a declarat că ne așteaptă o iarnă cu fenomene extreme.

Roxana Bojariu, şeful secţiei de Climatologie din cadrul ANM, spune că vremea caldă, aproape de vară, la începutul lunii noiembrie se înscrie în modelele de fenomene extreme care se petrec în întreaga lume. Bojariu avertizează că sunt şanse mari ca această iarnă să vină cu fenomene meteo extreme, de scurtă durată, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi.

"Au mai fost cazuri, dar, într-adevăr, amplitudinea acestor fenomene e ieşită din comun. Și nu e vorba doar de România. Vedeţi că sunt fenomene extreme peste tot în lume, peste tot în Europa. Aţi văzut ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în vestul Europei.

Un ciclon polar pătrunde în România: se instalează iarna, val de frig în toată ţara. PROGNOZA METEO a iernii

De fapt, lucrurile se leagă, pentru că acest transport de aer foarte rece dintre nord spre latitudinile mai joase a împins aerul cald dinspre latitudinile mai joase spre noi. Și practic avem această vreme foarte caldă ca o altă faţetă a vremii foarte reci şi cu fenomene meteo extreme din Europa de Vest, dar nu numai. În întreaga lume avem fenomene meteo extreme. 

În California continuă vremea foarte secetoasă, cu temperaturi foarte mari pentru această perioadă a anului. Un sezon al uraganelor şi taifunurilor foarte activ până acum şi încă nu s-a terminat. Și luna noiembrie poate fi considerată ca sezon activ pentru aceşti cicloni tropicali şi, în general, vorbim despre o lume care, dacă se încălzeşte, nu se încălzeşte într-un mod gradual şi uniform, ci cu manifestări dintre acestea, extreme.”

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANM INMH PROGNOZA IARNA prognoza meteo prognoză meteo iarnă Roxana Bojariu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7284
RON
19 Aug
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H