Prognoza meteo ANM pentru final de 2020 şi început de 2021. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat estimarea meteo pentru intervalul 21 decembrie - 18 ianuarie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, iar cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare.

18 dec. 2020, 10:50
Prognoza meteo ANM pentru final de 2020 şi început de 2021. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Prognoza meteo ANM în săptămâna 21.12.2020 – 28.12.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo ANM în săptămâna 28.12.2020 – 04.01.2021
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM în săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM în săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

Prognoza meteo ANM în weekendul 19 – 20 decembrie. Vreme închisă cu ploi slabe, la munte se anunţă precipitaţii mixte

Prognoza meteo SAMBATA. 

Va fi nebulozitate stratiformă în zonele joase de relief, local persistentă, iar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe, burniță sau ceață și izolat, pe parcursul nopții, vor fi condiții de polei. În restul zonelor înnorările vor fi temporare, dar probabilitatea de precipitații redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade.

București. Vremea se va menține caldă. Cerul va fi temporar noros și, mai ales dimineața și noaptea, se va semnala ceață și, trecător, burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

 

Prognoza meteo DUMINICA. Valorile termice se vor menține, în continuare, peste cele normale pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -4 și 4 grade. În sud-vestul, sudul și estul țării va fi nebulozitate persistentă și pe spații mici vor fi burnițe sau ploi slabe, iar la munte și fulguieli. În restul teritoriului, cerul va fi parțial noros, iar precipitațiile cu totul izolate. Vântul va sufla slab și moderat. Mai ales dimineața și noaptea, local va fi ceață în zonele joase, cu precădere în cele din regiunile extracarpatice.

București. Vremea va fi închisă, dar mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Vor fi condiții de ceață, mai ales dimineața și noaptea și, trecător, va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo ANM pentru două săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun în Bucureşti şi celelalte regiuni