PROGNOZA METEO. Anomaliile continuă în România. ANM anunţă inversiuni termice accentuate

Valorile termice vor fi cu mult peste mediile multianuale şi se vor situa între 1 şi 12 grade. Cerul va avea înnorãri şi vor fi averse în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Olteniei şi Transilvaniei şi local în Muntenia şi nordul Moldovei.

18 ian. 2023, 16:27
PROGNOZA METEO. Anomaliile continuă în România. ANM anunţă inversiuni termice accentuate

PROGNOZA METEO JOITARA

Vremea se va menţine extrem de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie (abateri faţã de mediile multianuale chiar şi de peste 15 grade îndeosebi în sud şi sud-est). Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 22 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, cu valori uşor mai scãzute în vestul ţãrii. În jumãtatea de vest, cerul va avea înnorãri şi vor fi averse, trecãtor însoţite de descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 10…15 l/mp şi în special în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi în zona montanã aferentã se vor acumula cantitãţi de precipitaţii de peste 25 l/mp. La munte, ziua vor predomina ploile, iar noaptea îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zãpadã. Spre sfârşitul intervalului, precipitaţii mixte se vor semnala pe arii restrânse şi în zonele mai joase din vest, nord-vest şi centru. Vântul va avea intensificãri, îndeosebi în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în regiunile sud-vestice şi vestice (rafale de 55…65 km/h), iar în zona montanã înaltã rafalele vor depãşi 90…110 km/h.

BUCURESTI
Vremea se va menţine extrem de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie, cu o temperatura maximã 20…21 de grade (valori termice cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale). Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea, dar probabilitatea pentru ploaie va fi redusã. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificãri (rafale în general de 40…50 km/h). Temperatura minimã va fi de 7…10 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

TARA
Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã darã în jumãtatea de sud-est a ţãrii, iar în rest se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, iar valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în Dealurile de Vest şi 18 grade în sud-estul Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime se vor situa între -3 şi 7 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile, iar cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15…25 l/mp. Vor predomina ploile, iar în regiunile intracarpatice se vor semnala precipitaţii mixte. În zonele montane vor fi mai ales ninsori, iar mai ales în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali se va depune strat nou de zãpadã, pe alocuri mai consistent. Ploile vor avea şi caracter de aversã, iar trecãtor se vor semnala şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud şi sud-est (viteze în general de 45…55 km/h), iar în zona montanã înaltã, în special a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, rafalele vor depãşi 80…90 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zãpada. Spre sfârşitul intervalului, izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va rãmâne deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii ianuarie, deşi valorile termice vor fi mai scãzute faţã de intervalul anterior. Cerul va avea înnorãri şi mai ales spre searã vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã va fi de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA

TARA
Valorile termice diurne vor continua sã scadã şi în jumãtatea de sud-est, însã vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod normal în ultima decadã a lunii ianuarie în mare parte din ţarã, cu precãdere în regiunile extracarpatice. Cerul va avea înnorãri şi, mai ales ziua, vor fi precipitaţii în general slabe local în sud şi în centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului. În Dobrogea şi în estul Munteniei va ploua, în celelalte regiuni vor fi precipitaţii mixte, iar în zona montanã vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, mai ridicate în est şi în sud-est, pânã în jurul a 13 grade în Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în Maramureş şi 9 grade pe litoral.

BUCURESTI
Deşi valorile termice diurne vor continua sã scadã, vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii ianuarie. Cerul va avea înnorãri, temporar va ploua, iar în prima parte a zilei trecãtor vor fi posibile şi fulguieli sau lapoviţã. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã 3…4 grade, anunţă ANM.

Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori și viscol. Vântul va sufla cu peste 100 km la oră

PROGNOZA METEO DUMINICA

TARA
Vremea se va încãlzi din nou în majoritatea zonelor, astfel cã valorile de temperaturã se vor situa cu mult peste normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii temporare, local moderate cantitativ, în cea mai mare parte a ţãrii. La munte vor predomina ninsorile, în zonele submontane şi trecãtor în vestul şi nord-vestul teritoriului vor fi precipitaţii mixte, iar în rest va ploua. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale noaptea mai ales la munte şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -3 şi 7 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI
Valorile termice vor fi din nou în creştere şi vor caracteriza o vreme mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade.

Prognoza meteo: Roxana Bojariu anunţă o perturbare în transferul de căldură și umiditate dintre «cuptorul» tropical și «frigiderul» arctic. Curentul Jet, cel ce înconjoară Polul Nord, schimbă tot!

PROGNOZA METEO LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA
Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât mediile specifice perioadei, cu tendinţã de scãdere mai ales spre sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în jumãtatea de sud-vest a ţãrii.
BUCURESTI
Vremea va fi în rãcire, totuşi valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice perioadei. Trecãtor se vor semnala precipitaţii slabe.