PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vreme schimbătoare la început de aprilie. La munte va fi lapoviţă

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 31 martie - 14 aprilie. Meteorologii se aşteaptă la creşterea temperaturilor peste normalul perioadei, chiar dacă precipitaţiile îşi vor mai face apariţia din când în când. Totuşi, de-a lungul celor două săptămâni vor exista şi câteva zile cu vreme rece.
Lucia Maxim
31 mart. 2014, 09:03
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vreme schimbătoare la început de aprilie. La munte va fi lapoviţă

PROGNOZA METEO: BANAT

Până în 4 aprilie, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, înregistrându-se, în medie, temperaturi maxime de 18…21 de grade şi minime de 5…8 grade. Apoi temperaturile vor marca o scădere accentuată, până la o medie de 13 grade a temperaturilor maxime și de 3 grade a minimelor nocturne. În doua săptămână vremea se va încălzi uşor, până la valori în jur de 18 grade ziua și aproximativ 6 grade noaptea. Ultimele două zile vor aduce o nouă scădere a valorilor termice.

În jurul datei de 2 aprilie vor fi posibile, trecător, ploi izolate. Ulterior, în intervalul 4 – 6 aprilie, va ploua arii extinse. În a doua săptămână de prognoză, ploi slabe vor fi posibile aproape în fiecare zi.

PROGNOZA METEO: CRIŞANA

În cea mai mare parte a primei săptămâni de prognoză va fi cald, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 16 şi 19 …20 de grade. În acest interval, minimele termice vor oscila uşor de la o noapte la alta, în medie între 4 şi 7 grade. În intervalul 5 – 7 aprilie vremea se va răci accentuat și se vor înregistra, în medie, maxime diurne de 14 …15 grade şi minime în jur de 3 grade. Apoi temperaturile vor creşte şi se vor menţine în limite normale până la sfârşitul intervalului de prognoză. Se vor înregistra, în medie, maxime diurne de 15…17 grade şi temperaturi minime de 4…6 grade.

Vor fi condiţii de ploaie în zilele de 2 şi 3 aprilie, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte şi, cel mai probabil, în jurul datei de 5 aprilie va ploua pe arii extinse. În a doua săptămână de prognoză, va fi posibil să plouă zilnic.

PROGNOZA METEO: TRANSILVANIA

Până în jurul datei de 8 aprilie vor alterna intervalele cu încălzire şi răcire a vremii, astfel că în 2 şi 6 aprilie media temperaturilor maxime nu va depăşi 10….12 grade, în timp ce în jurul datei de 4 aprilie vremea va fi caldă, cu maxime diurne în jur de 18 grade. În tot acest interval, minimele nocturne vor avea medii de la -2 la 4 grade, cu cele mai reci dimineţi în zilele de 6 şi 7 aprilie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, valorile termice se vor menţine relativ constante, atât ziua cât şi noaptea, fiind apropiate de normalul acestei perioade calendaristice, cu maxime de 14…15 grade și minime de aproximativ 2 grade.

Pe parcursul primelor zile, ploile se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în data de 2 aprilie. După 4 aprilie însă, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de ridicată, în special în jurul datei de 5 aprilie.  

PROGNOZA METEO: MARAMUREŞ

În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative ale temperaturilor, de la medii ale maximelor în jur de 18 grade în prima zi şi pe 4 aprilie, la cel mult 12…13 grade în zilele de 2 şi respectiv 6 aprilie. Minimele nocturne vor avea valori în jur de 1 grad în cele mai reci nopţi, ce se vor consemna la mijlocul şi sfârşitul primei săptămâni şi de 3…5 grade în nopţile mai calde. A doua săptămână va debuta cu un proces de încălzire uşoară a vremii, urmând ca în intervalul 9 – 13 aprilie regimul termic să fie apropiat de normalul perioadei, cu valori de 14…16 grade ziua, şi 3…4 grade noaptea.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în intervalul 3 – 6 aprilie şi în 8 – 13 aprilie. În rest, numai izolat si trecător este posibil să plouă slab.

PROGNOZA METEO: MOLDOVA

În ultima zi a lunii martie, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 17 grade. Până în data de 2 aprilie, însă, valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 10 grade, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă. În următoarele două zile regimul termic revine la cel de la începutul săptămânii, pentru ca în week-end o nouă răcire să coboare media maximelor termice până în jur de 10 grade. În cea de a doua săptămână valorile diurne nu vor mai avea variaţii importante şi se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturile nocturne vor avea oscilaţii asemănătoare. Cele mai reci dimineţi vor fi în 3, respectiv 6 şi 7 aprilie, când se vor înregistra valori termice sub pragul îngheţului.

Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, dar pe arii restrânse. În jurul datelor de 2, respectiv 5 aprilie izolat pot apărea și precipitații mixte, mai ales în zona deluroasă.

PROGNOZA METEO: DOBROGEA

În prima parte a intervalului, regimul termic va avea oscilaţii considerabile, de la medii ale temperaturilor maxime de 15…16 grade în primele două zile, până la doar 9…10 grade la mijlocul săptămânii şi din nou în week-end. Cea de a doua săptămână va debuta cu o încălzire a vremii, apoi nu vor mai fi variaţii termice importante, maximele urmând a se situa în apropierea mediilor climatologice specifice datei din calendar, respectiv în jurul a 14 grade. În privinţa temperaturilor minime, media pe întreaga regiune va fi pozitivă pe tot parcursul perioadei de prognoză şi va oscila între 2 şi 7 grade.

Vor fi condiţii ca pe arii restrânse să plouă slab, până în jurul datei de 5 aprilie când ploile se extind. În cea de a doua săptămână probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte după data de 8 aprilie.

PROGNOZA METEO: MUNTENIA

În prima săptămână vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal pentru această dată în zilele de 31 martie, 1 aprilie şi din nou în data de 4 aprilie, când se vor înregistra şi temperaturi maxime de peste 20 de grade. În rest vremea va fi răcoroasă, cu medii ale maximelor termice de doar 11…12 grade. În cea de a doua săptămână valorile diurne vor creşte şi vor ajunge treptat la normalul perioadei, în jur de 17 grade. În cursul nopţilor se vor înregistra minime termice situate, în medie, între 2 şi 5 grade. Cele mai scăzute temperaturi vor fi în dimineţile de 6 şi de 7 aprilie când vor fi posibile şi valori uşor sub pragul îngheţului.

În jurul datei de 5 aprilie va ploua pe arii extinse. În restul intervalului, atât în prima, cât şi în cea de a doua săptămână, ploi pot să apară doar trecător şi pe spaţii restrânse.

PROGNOZA METEO: OLTENIA

În primele două zile din interval, vremea va fi caldă, cu temperaturi care vor atinge şi vor depăşi uşor 20 de grade în cea mai mare parte a regiunii. Apoi, până în data de 3 aprilie, valorile termice diurne vor coborî până la medii de aproximativ 12 grade, vremea devenind răcoroasă. Astfel de variaţii de temperatură vor continua până marţi, 8 aprilie, pentru ca după această dată regimul termic să rămână apropiat de normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 16…17 grade. Temperaturile nocturne vor avea oscilaţii asemănătoare, iar minimele se vor situa în general între 2 şi 5 grade.

Până spre sfârşitul primei săptămâni doar izolat va ploua slab, pentru ca în data de 5 aprilie ploile să se extindă în toată regiunea. După această dată condiţiile de ploaie vor fi reduse.

PROGNOZA METEO: LA MUNTE

În intervalul 31 martie – 8 aprilie se vor remarca oscilaţii semnificative ale valorilor termice, atât diurne cât şi nocturne. În cele mai calde zile, respectiv 31 martie şi 4 aprilie, se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 10 grade, pentru ca în cele mai răcoroase (2 şi 6 aprilie) valorile diurne să nu depăşească, în medie, 3…5 grade. Temperaturile minime vor varia, în medie, între -4 şi 2 grade. După data de 8 aprilie, vremea se va încălzi uşor, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză, nu se vor mai consemna variaţii semnificative ale temperaturii aerului, maximele diurne urmând a se situa în jurul unei medii de 8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -1…0 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 5 aprilie şi din nou în intervalul 10 – 13 aprilie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă vor fi și lapovițe și ninsori, îndeosebi în jurul datelor de 2 și 5…6 aprilie.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Ce conține gluten și cum știi dacă ai intoleranță la el. Se găsește în aceste alimente cumpărate masiv de români
Capital.ro
Lege pentru TOATE FEMEILE din România. Sumele pe care le pot primi DIRECT de la stat
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Produsule Lidl iubite de milioane de români intră la promoție!
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Monica Bârlădeanu, test pentru Valeriu Gheorghiță. Răspunsul doctorului
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
Rămâi FĂRĂ PERMISUL de conducere. Șoferii au interzis să facă asta pe trecerea de pietoni
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'