Prognoza meteo. Atmosferă sahariană în România. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 14 și 24 de grade. Izolat va fi ceață, cu precădere în depresiunile intramontane.

21 aug. 2023, 16:26
Prognoza meteo. Atmosferă sahariană în România. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic

Prognoza meteo MARTI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură va persista, va fi caniculă în zonele de câmpie și pe arii mai restrânse în cele de podiș, iar disconfort termic accentuat se va resimți în majoritatea zonelor, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor coborî spre 12…14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara mai ales la munte, iar noaptea în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor.

BUCUREȘTI
Valul de căldură, canicula și disconfortul termic vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimă va fi de 19…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură, canicula și disconfortul termic ridicat vor afecta în continuare majoritatea zonelor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 23 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină, dar și averse, ziua în nord-vest, la munte, pe arii restrânse în centru și cu totul izolat în rest, iar seara și noaptea mai ales în partea centrală și sud-sud-est. În rest, vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI
În continuare va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura aerului va atinge o maximă în jurul a 37 de grade, iar minima va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, dar mai ales seara și noaptea va crește probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. În restul intervalului, vântul va sufla slab până la moderat, anunţă ANM.

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în Câmpia Română, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, pe spații relativ restrânse, îndeosebi în sud și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade.

Prognoza meteo 21 august – 3 septembrie. Val de căldură pentru România, apoi vremea se răcește și vin ploile

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi în scădere, dar vremea se va menține caniculară la amiază și disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu probabilitate de înnorări, averse și descărcări electrice după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține călduroasă în majoritatea regiunilor, izolat caniculară în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, izolat cu înnorări accentuate și averse, după-amiaza, cu precădere în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 și 22 de grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare caniculară la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citește și: Domul de căldură sufocă România. Alertă cod portocaliu de caniculă. Temperaturi sufocante urmate de furtuni

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI
ÎN ȚARĂ
În primele două zile ale intervalului vremea va fi călduroasă, caniculară în regiunile sudice, apoi valorile termice vor fi în scădere. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi mai mare în a doua parte a intervalului.

BUCUREȘTI
Vremea va fi caniculară în primele două zile, apoi valorile termice vor fi în scădere. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere spre sfârșitul intervalului.