PROGNOZA METEO august 2022. Cum va fi vremea în luna concediilor: „Cupola de foc se menţine până pe 22 august”

ANM a anunţat vineri prognoza pentru luna august. Se anunţă căldură sufocantă şi ploi puţine în majoritatea ţării.

29 iul. 2022, 20:22
PROGNOZA METEO august 2022. Cum va fi vremea în luna concediilor: „Cupola de foc se menţine până pe 22 august”

PROGNOZA METEO august 2022. Meteorologii au anunţat că în luna august vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor ţării, cu temperaturi peste mediile normale ale perioadei. În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi în cantităţi mici, precizează specialiştii.

Prima țară din lume care declară lockdown climatic. Se cere „încetarea tuturor activităților în aer liber”
Elena Mateescu, directorul ANM, a spus că durata acestui val de căldură cu care se confruntă ţara noastră va dura spre sfârşitul lunii august, iar valorile de temperatură maximă vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade Celsius. „Este posibil să consemnăm și în primele două săptămâni din ultima lună din această vară, așa cum arată estimările privind intervalul 25 iulie-22 august, zile în care valorile de temperaturi în zonele de câmpie din partea de vest, sud-vest-sud a țării să se apropie și să depășească pragul unei zile de caniculă”

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în săptămâna 1-8 august, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice şi nord-vestice.

COD Portocaliu de furtuni. Vine urgia în weekend UPDATE: Cod Roşu în Bihor şi Galaţi!
PROGNOZA METEO august 2022. În săptămâna 8-15 august temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în vest şi nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

prognoza-4saptamani (31)

În săptămâna 15-22 august temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în majoritatea regiunilor.

PROGNOZA METEO august 2022. În săptămâna 22-29 august mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în sud, centru, est şi la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.