PROGNOZA METEO AUGUST: „Nu e exclus să avem şi temperaturi peste 35 de grade, dar şi furtuni violente”

Șefa secției de climatologie a ANM, Roxana Bojariu, a vorbit, la Antena 3, despre cum va fi vremea în luna august, după ce în luna iulie, inundațiile au afectat toată țara.   

29 iul. 2018, 11:18
PROGNOZA METEO AUGUST: „Nu e exclus să avem şi temperaturi peste 35 de grade, dar şi furtuni violente”

August se anunţă o lună bună pentru concedii. „Nu e exclus să avem și temperaturi peste 35 de grade. Oarecum se schimbă tiparul de circulație. Ne putem aștepta la schimbări. Prin natura ei, luna august este cea mai liniștită dintre lunile de vară. E foarte important ca oamenii să urmărească avertizările meteo. Trebuie să te informezi ca să știi să te ferești de impactul distructiv”, a spus Roxana Bojariu.

August, o lună dedicată concediilor, bate la ușă. Elena Mateescu, director ANM, a oferit informații importante legate de cum va fi vremea.
 
Elena Mateescu a declarat, pentru DC News, că nu exclude ploi în luna august 2018. „Luna august e cea mai stabilă lună a vremii în ceea ce privește regimul de precipitații, dar nu excludem ca și luna august să aducă perioade de zile călduroase, urmate de perioade în care fenomenele specifice instabilității atmosferice accentuate să genereze, din nou, suita care ne-a obișnuit: ploi cu caracter torențial, vijelii și căderi de grindină, adică norii de furtună să-și facă apariția”, a declarat Elena Mateescu.

„Mai multă energie în sistem, mai multă căldură, coroborat cu vapori de apă generează creșterea intensității fenomenelor meteorologice extreme”, a mai spus Elena Mateescu în cadrul interviului acordat DC News.

Interviul complet cu Elena Mateescu poate fi urmărit mai jos: