PROGNOZA METEO AUGUST: Caniculă şi fenomene meteo periculoase

PROGNOZA METEO: În august, specialiştii anunţă că seceta se va instala pe suprafeţe tot mai extinse, iar cele mai mari probleme vor fi în sud şi sud-est.

19 iul. 2017, 08:39
PROGNOZA METEO AUGUST: Caniculă şi fenomene meteo periculoase

PROGNOZA METEO AUGUST. Temperaturile medii lunare se vor mentine peste normele climatologice in sudul, sudestul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in regiunile sudice, estice si vestice.

PROGNOZA METEO: „Vara anului 2017 va fi punctată de fenomene extreme frecvente, cu valuri de căldură şi ploi torenţiale care ar putea produce inundaţii pe spaţii restrânse”, a explicat recent Gabriela Băncilă, şef centru naţional de prognoză în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. 

În perioada 1901 – 2016, ultimii 16 ani au fost cei mai călduroşi la noi în ţară, cu excepţia anului 1994, iar tendinţa se va menţine şi în următorii ani.

PROGNOZĂ METEO VARA 2017. Nici prognoza verii oferită de cunoscutul portal de vreme AccuWeather nu este deloc îmbucurătoare pentru România. Ţara noastră va fi lovită de valuri de căldură şi de secetă excesivă pe parcursul întregii veri.