PROGNOZA METEO: Cum va fi ultima zi de iarnă

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a teritoriului, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros în estul ţării, iar noaptea şi în sud, unde izolat vor fi ploi slabe sau burniţă.

27 feb. 2014, 13:58
PROGNOZA METEO: Cum va fi ultima zi de iarnă

În celelalte zone, cerul va fi temporar noros şi spre sfârşitul intervalului, local, va plouă slab în Banat, Crişana şi Oltenia. Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, posibil uşor mai scăzute în Moldova şi Delta Dunării.

Vremea va fi caldă pentru această dată şi la Bucureşti, cu o maximă termică în jurul valorii de 10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea se va semnala ceaţă. Vântul va suflă slab până la moderat.

În centru, temperaturile mai cresc şi putem vorbi depre o vreme mult mai caldă decât în mod normal la final de iarnă cu 9 grade în termometre la Miercurea Ciuc, 12 în Braşov, 14 la Sibiu şi la Tg. Mureş. Sunt şanse sporite ca norii să acopere soarele câteva ore bune, dar fără să aducă şi ploi.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Cum va fi vremea de Mărţişor şi de Babe

Vreme foarte plăcută şi în nord-vest, cu maxime mai potrivite pentru luna aprilie, chiar dacă cerul e temporar noros. 14…15 grade anunţă meteorologii în Maramureş şi tot 15 în nordul Crişanei, la Oradea.

În vest, ultima zi de februarie vine cu vreme de primăvară autentică. Deşi soarele se arată cam timid printre nori, este foarte cald pentru data din calendar, cu maxime de 15 grade la Arad şi la Reşiţa şi 16 la Timişoara.

Şi în Oltenia este foarte plăcut la finalul iernii calendaristice. Mai mulţi nori decât intervale cu soare şi aici, dar fără ploi. 12 grade vor arăta termometrele la Craiova şi la Tg Jiu şi 13 la Drobeta Turnu Severin.

Vreme asemănătoare şi în jumătatea vestică a Munteniei, cu înnorări consistente o bună parte a zilei, dar fără ploi şi mai cald decât în zilele precedente, până la 11 grade la Piteşti, 12 la Alexandria şi 13 la Giurgiu.

În sud-est, după temperaturile destul de modeste de joi, se încălzeşte până la valori ce trec de mediile multinuale.

Aşteptăm 11 grade la Călăraşi, 8 la Constanţa şi la Tulcea. Soarele abia dacă se arată printre nori, însă doar izolat ar putea cădea câteva picarturi de ploaie.

În Moldova cerul e înnorat toată ziua şi izolat sunt posibile ploi slabe sau burniţă. Chiar şi aşa e uşor mai cald decât ieri, 6 grade în bacău şi la Suceava şi 7 la Iaşi.

Joi, vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. În sudul şi estul teritoriului cerul va fi mai mult noros, va plouă, pe arii restrânse ziua şi local în cursul nopţii, iar izolat se va semnala ceaţă. În celelelalte zone înnorările vor fi temporare şi mai ales în prima parte a zilei, vor fi ploi slabe, pe spaţii mici. În special în Carpaţii Meridionali şi Orientali, la peste 1500 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat, Dobrogea, Moldova şi la munte, iar noaptea şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi 16 grade în Banat.

Valorile termice în Capitală se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua slab, îndeosebi noaptea când şi vântul va deveni moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade.

Vineri, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice, atât cele diurne, dar mai ales cele nocturne se vor situa peste mediile climatologice caracteristice începutului de martie. Va ploua în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, iar începând cu a două parte a zilei pe arii relativ extinse şi în regiunile intracarpatice. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi în Subcarpaţii Getici. La munte, la altitudini de peste 1400 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul, centrul ţării şi în zona de munte. Temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în Moldova şi depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jur de 14 grade în regiunile vestice

Vineri, şi în Bucureşti vremea va fi închisă. Temporar va ploua, iar vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări temporare în cursul zilei. Temperatura maximă se va siitua în jurul valorii de 8 grade.

Valorile termice se vor menţine la final de săptămână mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi mai mult noros şi va plouă, ziua, în nordul şi centrul ţării şi pe arii restrânse în rest, iar spre sfârşitul intervalului mai ales în vest şi sud-vest. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va suflă slab şi moderat cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6 şi 14 grade. Săptămâna viitoare începe cu maxime ce se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii martie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va rămâne ridicată în majoritatea regiunilor, iar la munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.