PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de Crăciun

Publicat: Miercuri, 03 Decembrie 2014 10:13 // Actualizat: Miercuri, 03 Decembrie 2014 10:13 // Sursa: romaniatv.net

Luna decembrie va sta sub semnul precipitaţiilor mixte şi al temperaturilor în general apropiate de mediile multianuale, a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu la Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/.

"La nivelul lunii decembrie, se anunţă precipitaţii consistente doar în centrul ţării, în Transilvania. În această lună, precipitaţiile sunt amestecate. Vorbim despre prima lună de iarnă, de tranziţie, deci nu putem vorbi numai de ninsori. În partea de sud a ţării s-ar putea să avem chiar mai puţine precipitaţii şi va fi chiar mai cald decât în mod obişnuit, adică zile cu peste 8-10 grade Celsius. Deocamdată, după episoadele din 1 şi 2 decembrie, semnalul este de uşoară încălzire a vremii până la finalul săptămânii, spre 6-7 decembrie. Se va reveni la un regim termic aproape normal în aproape toată ţara, cu temperaturi pozitive ziua peste tot, iar noaptea să nu mai coboare prea mult sub zero grade', a explicat Tinu. 

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Ninsorile se extind în toată ţara

Conform prognozei ANM, publicată la sfâşitul lunii noiembrie, regimul termic pentru intervalul decembrie 2014 - februarie 2015 va fi unul apropiat de normele climatologice multianuale, cu excedent de precipitaţii în majoritatea zonelor.

La nivelul lunii decembrie, temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale în aproape toată ţara, iar local în sud-estul şi sudul ţării sunt posibile valori termice mai ridicate decât cele normale.

Temperaturile medii lunare se vor încadra între -5 grade Celsius, în Transilvania şi Moldova, şi 3 grade Celsius, în Dobrogea. Valori pozitive medii se vor înregistra şi în Banat (2 grade Celsius), Oltenia, Muntenia şi Crişana (1 grad Celsius).

În ceea ce priveşte cantităţile lunare de precipitaţii, în ultima lună a anului, acestea vor fi normale în cea mai mare parte a regiunilor, local în centrul ţării fiind posibile valori peste mediile climatologice, iar în sud, sub norme.

Cantităţile de precipitaţii vor oscila între 20 de litri/metrul pătrat în Dobrogea şi 92 de litri/metrul pătrat în Maramureş.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoză prognoza meteo prognoza meteo Craciun vremea de Craciun vremea Revelion
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 dec 14:35
...oscila între 20 de litri/metrul pătrat în Dobrogea şi 92 de litri/metrul pătrat în Maramureş.
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-de-craciun_187561.html#ixzz3LgO9iMoh loading… Source link ...
03 dec 10:28
...de mediile multianuale, a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu la Administraţia Naţională de …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H