PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de CRĂCIUN

Meteorologii nu se aşteaptă la o iarnă grea, cu multă zăpadă. În luna decembrie, temperaturile vor fi în general apropiate de mediile multianuale în aproape toată ţara. Local, în sud-estul şi sudul ţării, temperaturile medii lunare vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit.

23 dec. 2014, 09:10
PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de CRĂCIUN

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de meteorologie, regimul termic pentru luna decembrie va fi unul apropiat de normele climatologice multianuale, cu excedent de precipitaţii în majoritatea zonelor.

În luna decembrie 2014, temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale în aproape toată ţara, iar local în sud-estul şi sudul ţării sunt posibile valori termice mai ridicate decât cele normale. Media multianuală lunară va fi de -0,8 grade Celsius.

De Crăciun, temperaturile vor fi de asemenea apropiate de media obişnuită a perioadei în cea mai mare parte a ţării, şi chiar mai ridicate comparativ cu temperaturile normale ale lunii decembrie.

Cum va fi vremea de Revelion

PROGNOZA METEO. Miercuri, in Ajunul Craciunului, nici urma aproape de iarna. Avem parte de vreme predominant frumoasa si mult mai calda decat in mod normal in aproape toata tara. Doar prin nord trecator se aduna ceva mai multi nori, in rest soarele domina cerul, temporar insotit de nori pasnici. Dimineata pe arii restranse va fi ceata. Vantul e mai alert la munte iar maximele pleaca de la 6…6 grade izolat in Transilvania dar ajung la 17, poate chiar 18 grade in Dealurile Munteniei si ale Olteniei.

VREMEA IN BUCURESTI. In Capitala avem vreme frumoasa, mult mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii decembrie, cu cerul variabil si 15, poate chiar 16 grade in termometre dupa-amiaza.

PROGNOZA METEO. Joi temperaturile scad usor dar vremea ramane mult mai calda decat in mod normal, cu maxime de la aprox 5 grade in Maramures si in estul Transilvaniei pana la 14 grade in Dealurile Munteniei isi ale Olteniei. Cerul se innoreaza insa in vest, in nord si in centru si mai ales seara si nopatea , pe arii restranse, vor fi precipitatii slabe, ploi mai intai apoi poate si lapovite si fulguieli. La munte cad lapovita si ninsoare in Carpatii orientali apoi va fulgui in majoritatea masivelor. In sud si in sud-est sunt conditii de ceata iar vantul e mai alert la munte.

VREMEA IN BUCURESTI. Temperatura scade usor, dar vremea tot desoebit de calda va fi, cu maxime de 11…12 grade dupa-amiaza. Sunt conditii de ceata dimineata, iar peste zi se innoreaza trecator, fara precipitatii insa.

Vineri racirea continua astfel incat regimul termic e mai aproape de mediile multianuale pentru aceasta perioada. Cerul e mai mult noros, iar in jumatatea de sud precipitatiile vor fi pe arii destul de extinse, mixte la inceput, apoi ninsori. Ninge si la munte, mai ales in Munrtii Banatului si in Carpatii Meridionali. Maixmele, de la -1 la 7 grade. Sambata, dupa temperaturi matinale sub pragul inghetului in aproape toata tara si chiar ger in depresiuni vremea e rece, apoi, pana marti, temp cresc usor. Precipitatii mixte vor cadea mai ales in sud si in sud-vest.

CITEŞTE ŞI: Anunţ TERIBIL de la meteorologi. Ce ne aşteaptă în viitorul apropiat