PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară săptămâna viitoare. Cât de frig va fi de Bobotează

Iarna îşi intră în drepturi. În această noapte în ţară cerul va fi mai mult noros. Aria precipitațiilor se va extinde treptat, dinspre nord-vest. La munte va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent în Carpaţii Occidentali şi Vestul Carpaţilor Meridionali. În Maramureș, Transilvania, Crișana și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, iar în Banat, sudul și centrul Moldovei, Dobrogea și local în Muntenia vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă și pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

04 ian. 2020, 16:59
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară săptămâna viitoare. Cât de frig va fi de Bobotează

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  04.01.2020 ORA 20 – 05.01.2020 ORA 08

ÎN ZONA DE MUNTE VÂNTUL VA AVEA INTENSIFICĂRI, CU VITEZE LA RAFALĂ ÎN GENERAL DE 65…75 KM/H, IAR LA ALTITUDINI MAI MARI DE 1700 M, MAI ALES ÎN CARPAȚII MERIDIONALI ȘI DE CURBURĂ, PESTE 90 KM/H, VISCOLIND ȘI SPULBERÂND ZĂPADA. Intensificări locale și temporare vor fi și în celelalte zone, cu viteze mai mari, de 45…55 km/h, în sudul Olteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 3 grade. Vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult noros, iar spre dimineață se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare și lapoviță. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  05.01.2020 ORA 08 – 06.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Vremea se va răci față de intervalul precedent. Ziua, cerul va fi mai mult noros, iar noaptea se va degaja în regiunile vestice și sud-vestice. LA MUNTE VA CONTINUA SĂ NINGĂ, MODERAT CANTITATIV ÎN CURSUL ZILEI, ȘI SE VA DEPUNE STRAT DE ZĂPADĂ, LOCAL CONSISTENT MAI ALES ÎN CARPAȚII MERIDIONALI. Local și temporar se vor semnala
precipitații slabe –  predominant sub formă de ninsoare în centru și nord-estul teritoriului și doar izolat la începutul zilei în vest, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. ÎN ZONA DE MUNTE VÂNTUL VA AVEA INTENSIFICĂRI, CU VITEZE LA RAFALĂ ÎN GENERAL DE 65…75 KM/H, IAR LA ALTITUDINI MAI MARI DE 1700 M, MAI ALES ÎN CARPAȚII MERIDIONALI ȘI DE CURBURĂ, PESTE 90…100 KM/H, VISCOLIND ȘI SPULBERÂND ZĂPADA. Vântul va avea intensificări și în restul țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar ÎN MOLDOVA, PE ARII RESTRÂNSE SE VOR ATINGE VITEZE DE PÂNĂ LA 70…75 KM/H, astfel mai ales în regiunile estice, nord-vestice și centrale zăpada va fi viscolită sau spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime între -10 și 1 grad.
Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros și, în special în cursul zilei se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat cu viteze la rafală de cel mult 25…30 km/h. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  06.01.2020 ORA 08 – 07.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se răcească, devenind geroasă noaptea îndeosebi în centrul, nordul și nord-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 și -3 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de -19 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral.  Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales ziua în regiunile estice, sud-estice și parțial în centru, unde izolat vor mai fi posibile fulguieli, iar pe litoral precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu INTENSIFICĂRI ÎN SUDUL MOLDOVEI, JUMĂTATEA ESTICĂ A MUNTENIEI, ÎN DOBROGEA, PRECUM ȘI ÎN CARPAȚII MERIDIONALI, ÎN GENERAL CU VITEZE DE 55…70 KM/H. Izolat va fi ceață cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI
Cerul va mai prezenta unele înnorări în primele ore ale zilei, apoi va deveni variabil. VÂNTUL SE VA INTENSIFICA ÎN PRIMA PARTE A INTERVALULUI ȘI VA ATINGE VITEZE LA RAFALĂ ÎN GENERAL DE 45…55 KM/H, AMPLIFICÂND SENZAȚIA DE RECE. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade, mai
scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  07.01.2020 ORA 08 – 08.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi rece pentru această dată mai ales dimineața și noaptea, local geroasă îndeosebi în nord și centru. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în prima parte a intervalului regiunile nord-estice, iar noaptea pe cele estice și de sud-est, unde vor fi unele înnorări. Temporar vântul va mai avea intensificări în zona litoralului, iar la cote mult mai reduse pe parcursul zilei și în sud-est și în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, iar cele
minime în general între -14 și -2 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI
 Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări temporare în a doua parte a intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  08.01.2020 ORA 08 – 09.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
 Vremea va fi în general frumoasă, dar geroasă dimineața și noaptea pe arii restrânse îndeosebi în nord și centru. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari. Unele înnorări vor fi spre sfârșitul intervalului în nordul și nord-estul țării, unde izolat vor fi posibile precipitații mixte și polei. Temperaturile maxime, se vor încadra între 0 și 7 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele minime
vor fi cuprinse în general între -13 și -1 grad. Izolat dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață asociată cu chiciură.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor menține în jurul normelor climatologice specifice perioadei. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minină va fi de -4…-3 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Noaptea vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL  09.01.2020 ORA 08 – 12.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Procesul de încălzire a vremii va continua în toate regiunile, iar dimineața și noaptea în zonele joase de relief va fi nebulozitate joasă sau ceață, izolat posibil persistentă.

LA BUCUREŞTI
Procesul de încălzire a vremii va continua, iar dimineața și noaptea probabilitatea de apariție a norilor joși sau a ceții va fi în creștere.