PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în luna decembrie. Anunţul meteorologilor

PROGNOZA METEO. Elena Mateescu, directorul Administraţiei de Meteorologie, a precizat că ultima săptămână din luna noiembrie va aduce vreme rece în cea mai mare parte a ţării. Luna decembrie debutează cu temperaturi scăzute şi cu ceaţă.

23 nov. 2020, 09:51
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în luna decembrie. Anunţul meteorologilor
Prognoza meteo

PROGNOZA METEO

. Ultima săptămână din utima lună a acestei toamne arată o săptămână mai rece în cea mai mare parte a ţării

”Ultima săptămână din utima lună a acestei toamne arată o săptămână mai rece în cea mai mare parte a ţării. Observăm abateri termice negative, mai mari de două grade la nivelul temperaturilor medii, în partea de vest, sud-vest, centrul ţării. De altfel, întreaga săptămână, începând de miercuri, joi şi vineri, vom întregistra temperaturi mult mai coborâte în depresiunile intramontane.

Dacă în această dimineaţă am avut -12 grade Celsius la Miercurea Ciuc, miercuri, joi, vineri dimineaţă, e posibil să înregistrăm -14 grade Celsius, -12 grade Celsius în aproape toată zona depresiunulor intramontane. Temperaturile cele mai coborâte frecvent pe parcurul nopţilor şi dimineţilor, preponderent negative, inclusiv în Capitală, -4. Va fi mai rece miercuri, joi şi vineri dimineaţă.  Practic, vom înregistra cele mai coborâte temperaturi de până în prezent în această toamnă”, spus Elena Mateescu la Antena 3.

PROGNOZA METEO. Cum debutează luna decembrie

„În zonele joase din sud, vest şi centrul țării se mențin condiții de ceață. După-amiaza se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 0 până la cel mult 11 grade. E posibil ca în a doua jumătate a săptămânii, în zona deluroasă din partea de sud a țării, să avem valori chiar ușor peste 13 grade Celsius și să mai înregistrăm acele fenomene de inversiune termică.

Se menține tendința unor valori de temperaturi mai coborâte. Maximele vor fi cuprinse între 0 până la cel mult 11-12 grade Celsius. În Moldova, mai rece, 5-8 grade Celsius la nivelul maximelor. În zona centrală şi în depresiuni se vor înregistra valori mai coborâte. Dimineaţa zilei de 1 decembrie va fi una rece, pentru că şi următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de temperaturi minime preponderent negative”, a mai precizat Elena Mateescu.

PROGNOZA METEO. Săptămâna începe cu cer senin, sfârşit de noiembrie fără precipitaţii

Săptămâna începe cu vreme frumoasă şi cer senin în toată ţara, chiar dacă va fi frig seara şi dimineaţa. La munte va mai fulgui, dar în dealurile din Muntenia şi Oltenia, dar şi în sudul Banatului temperaturile vor fi mai ridicate.

Marţi, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, iar în zonele joase, în special din sud-vest, centru şi nord-est, dimineaţa şi noaptea local vor fi nori de plafon jos sau ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări la munte și în regiunile estice. Temperaturile maxime, apropiate de cele normale la această dată, se vor încadra, în general, între 4 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9…-10 grade în depresiunile intramontane şi 2…3 grade pe litoral.

Citeşte şi Peisaj de basm la Bâlea Lac. Ninge ca-n poveşti în România VIDEO

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei şi noaptea, când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.