Prognoza meteo. Cum va fi vremea în ultimele săptămâni de vară. Un ciclon strică ultimele vacanţe!

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, luni, prognoza meteo pentru perioada 14 – 27 august 2023. Pe litoral, vremea se va încălzi treptat, astfel încât va deveni izolat caniculară în prima săptămână, dar apoi se va răci uşor.

14 aug. 2023, 13:55
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în ultimele săptămâni de vară. Un ciclon strică ultimele vacanţe!

Prognoza meteo. Probabilitatea pentru averse va fi scăzută, uşoare condiţii de apariţie a acestora se vor întruni abia după 22 august. La munte, vremea nu va avea variaţii semnificative din punct de vedere termic, mai ales la valorile diurne, astfel că acestea se vor situa în jurul mediei de 20 de grade pe aproape tot intervalul de prognoză.

În BANAT, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative, se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade, cele mai scăzute valori estimate pentru 16, 17, 26 și 27 august. Temperaturile minime vor fi în creștere ușoară de la 14 grade, mediat regional, prognozate pentru prima noapte, până la 18 grade în data de 19 august, apoi vor mai avea doar mici variații în jurul acestei valori.

Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, însă acestea se vor semnala pe arii restrânse.

Prognoza meteo. În CRIȘANA, regimul termic diurn nu va oscila semnificativ pe tot parcursul intervalului, se va menține la o medie de 32 de grade, doar în ultimile zile va exista o tendință de scădere, spre valori de 30 de grade. Minimele vor debuta cu o valoare medie de 14 grade, dar vor crește treptat, iar pe intervalul 16…24 august se vor situa în jurul a 18 grade, urmând ca la final să mai scadă puțin.

Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe intervalul 18…23 august și din nou în 27 august, însă acestea vor avea caracter local.

Un nou ciclon acoperă cupola de foc de Sfânta Maria 2023. Elena Mateescu: „Răcirea va fi accentuată, apa mării rămâne gheaţă”
În TRANSILVANIA, vremea va fi în general normală termic, cu scurte perioade în care amiezile vor deveni călduroase, astfel că mediile maximelor vor varia între 28 și 30 de grade, cele mai ridicate valori estimate pentru 8, 19, 23 și 24 august. Minimele vor caracteriza dimineți răcoroase în depresiuni, dar se vor încadra între 12 și 14 grade, mediat regional.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 16 august, însă acestea vor avea mai ales caracter local.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-230814125700

În MARAMUREȘ, în intervalul 14….24 august, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative, vor oscila în jurul mediei de 30 de grade, apoi vor scădea ușor, spre o medie de 28 de grade. Valorile nocturne, sub normele perioadei la debut, vor crește de la 12 la 16 grade mediat regional în primele 3 nopți, după care se vor menține așa până în 22 august când vor maiscădea treptat spre 14 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor, pe spații restrânse în general, va fi mai mare între 17 și 22 august și din nou în 26 și 27 august.

Prognoza meteo. În MOLDOVA, vremea va fi călduroasă în mare parte din interval, iar valorile termice diurne vor avea doar mici variații, astfel că mediile acestora se vor situa între 30 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în 18, 19 și din nou în 24 și 25 august. Diminețile vor debuta cu medii ale minimelor de 14 grade, dar vor crește treptat, astfel că pe intervalul 17…21 august se vor situa în jurul a 18 grade.

Local vor mai fi averse, cu probabilitate mai mare între 17 și 22 august.

În DOBROGEA, vremea se va încălzi treptat, astfel încât va deveni izolat caniculară în prima săptămână, dar apoi se va răci ușor. În acest context, temperaturile maxime vor avea medii de la 30 spre 34 de grade în intervalul 14…20 august și în jurul a 30 de grade pe următoarea perioadă. Regimul termic nocturn va marca o creștere de la 18 la 20 de grade, mediat regional, în 14, 15, 16, august, apoi vor mai avea un proces de scădere după 22 august.

Probabilitatea pentru averse va fi scăzută, ușoare condiții de apariție a acestora se vor întruni abia după 22 august.

În MUNTENIA, în primele trei zile din interval vremea va fi călduroasă la amiază, apoi va deveni caniculară în zona de câmpie, însă din data de 21 august se va mai răci ușor, astfel încât mediile diurne pe toată perioda vor varia între 30 și 34 de grade. Regimul termic nocturn va avea variații între 15 și 18 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori între 14 și 17
august și din nou între 23 și 27 august.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în aproape fiecare după-amiază, însă acestea se vor semnala cel mult local.

Prognoza meteo. În OLTENIA, vremea va fi călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, dar și a intervalului, astfel încât mediile maximelor vor fi de 32…34 de grade, cu excepția zilei de 15 august când se va răci și maxima va fi de 28 de grade mediat regional. Regimul termic nocturn nu va oscila semnificativ, se va situa, în medie, între 16 și 18 grade, cu cele mai reci perioade între 16 și 18 august și din nou între 23 și 27 august.

Prognoza meteo lunară. Vine un nou val de caniculă în august, în România. Meteorologul Romica Jurca are prognoza actualizată pentru fiecare regiune în parte

Averse se pot semnala izolat, dar probabilitatea mai mare de apariție a acestora și pe arii mai mari va fi în 15,16, 17, 22 și 23 august, anunţă ANM.

Prognoza meteo. La MUNTE, vremea nu va avea variații semnificative din punct de vedere termic, mai ales la valorile diurne, astfel că acestea se vor situa în jurul mediei de 20 de grade pe aproape tot intervalul de prognoză. Diminețile vor fi mai răcoroase doar la început, apoi minimele termice vor crește ușor, iar pe toată perioada se vor situa între 10 și 12 grade, mediat regional.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat din data de 15 august și se va manifesta cu precădere după-amiaza și seara.