PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

Săptămâna va debuta cu vreme în general instabilă. Luni, în sudul, sud-estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane vor fi averse si descărcări electrice. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Începând de marţi, meteorologii anunţă o ameliorare a vremii.

05 iun. 2016, 10:25
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general instabilă în sudul, sud-estul si centrul tării, precum si în zonele montane, unde cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse si descărcări electrice, iar pentru scurt timp vântul se va intensifica.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime, apropiate de cele normale la această dată, se vor încadra între 19 grade in estul Transilvaniei si 26 de grade in vest si sud-vest Spre dimineaţă, local în nord-vestul şi centrul teritoriului se va forma ceaţă.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Cerul va avea înnorări şi vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor şi va fi în general frumoasă, dar regimul termic va fi sub cel normal specific acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse slabe și posibil descărcări electrice pe arii restrânse în regiunile sud-vestice si la munte si doar cu totul izolat în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade in estul Transilvaniei si 24 de grade in vestul tarii. Dimineaţa şi noaptea, în nord şi în centru, în special în zonele depresionare, local se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea va fi în general frumoasă, dar va continua să se răcească usor. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menţine în general frumoasă, dar şi răcoroasă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza când, local la munte si izolat în rest, vor fi averse slabe, descărcări electrice si scurte intensificări ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade in estul Transilvaniei si 25 de grade in vest.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Vremea se va mentine în general frumoasă şi răcoroasă. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade.

TENDINTA

JOI – Vremea se va încălzi usor în cea mai mare parte a tării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 19 si 26 de grade. În timpul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când, îndeosebi la munte, vor fi averse si descărcări electrice.

În a doua parte a noptii, nebulozitatea se va accentua în regiunile vestice si nordice, unde fenomenele specifice instabilitătii atmosferice se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

VINERI, SAMBATA, DUMINICA – Vremea va fi usor instabilă, cu averse, descărcări si intensificări de scurtă durată ale vântului în majoritatea regiunilor, cu precădere la începutul si sfârsitul intervalului. Valorile termice vor marca o crestere usoară si treptată.