PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat în majoritatea regiunilor, dar și în general instabilă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități local în zonele de câmpie.

18 iun. 2019, 19:01
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă, dar și local călduroasă, cu disconfort termic ridicat, mai ales în sudul și estul țării. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse în zonele de câmpie. Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai intense și mai frecvente după-amiaza și seara, în zonele de deal și munte, în vest, nord-vest și sud-est și pe areale mai mici în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 32 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, însă după orele prânzului va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie și posibil căderi de grindină. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat în majoritatea regiunilor, dar și în general instabilă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități local în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și căderi de grindină, în zonele de deal și munte, în regiunile sud-estice și nord-vestice și pe arii restrânse în rest. Cantitățile de apă vor fi pe suprafețe mici mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza vor crește șansele pentru înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă, cu disconfort termic ridicat în majoritatea regiunilor, dar și potențialul pentru instabilitate atmosferică va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină, în zonele de deal și de munte și local în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în nord-vest, est și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 13 și 24 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate în orele amiezii, când vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor putea avea și caracter torențial, descărcări  electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, unde cu precădere în orele amiezii și ale serii vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 13 și 25 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 23.06.2019 ORA 09 – 26.06.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Local în regiunile estice și sud-estice și pe arii restrânse în restul zonelor, vremea se va menține călduroasă. Gradul de
instabilitate atmosferică va fi ridicat pe tot parcursul intervalului și în majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă, iar probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în prima parte a intervalului.