PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Vremea va fi călduroasă la câmpie și normală termic în restul teritoriului. Cerul va fi variabil.

18 iul. 2019, 14:27
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi călduroasă în Câmpia Română și normală termic în  restul teritoriului. Cerul va fi variabil, însă după orele amiezii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va manifesta local în zonele de deal și munte și pe arii restrânse în rest, unde vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 33 de grade, iar cele minime în general între 10 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Cerul va fi mai mult senin și doar spre orele serii vor fi unele înnorări, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi călduroasă la câmpie și normală termic în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, local la deal și la munte și pe suprafețe mici în zonele joase de relief, unde se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…18 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat, îndeosebi în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara în zonele montane și submontane, iar noaptea, cu precădere în nord-vestul extrem al țării, unde pe spații restrânse se vor semnala averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 34 de grade, iar cele minime între 11 și 23 de grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în accentuare. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă în jurul valorii de 18 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic accentuat, iar în Câmpia Română va deveni local caniculară după-amiaza. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere în jumătatea nordică a teritoriului, unde vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici. Cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Maximele termice se vor situa între 26 și 36 de grade, iar minimele între 13 și 23 de grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va deveni caniculară după-amiaza, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea de apariție a averselor și descărcărilor electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 23.07.2019 ORA 09 – 26.07.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior astfel încât se vor situa, în general, în jurul celor caracteristice acestei perioade. Probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică accentuată va fi ridicată, mai ales în jumătatea estică a țării.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi în scădere, astfel încât se vor situa, în general, în jurul celor caracteristice perioadei. Probabilitatea de instabilitate atmosferică va fi ridicată, mai ales în primele zile.