Prognoza meteo. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Publicat: Duminică, 21 Iulie 2019 16:47 // Actualizat: Duminică, 21 Iulie 2019 16:47 // Sursa: romaniatv.net

Prognoza meteo. Administraţia Naţională de Meteorologie anunță un început de săptămână canicular, însă vremea se va răci ușor începând de marți, pentur ca spre finalul săptămânii să se încălzească din nou.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi caldă, local caniculară în Câmpia Română. După-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU), va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe arii relativ extinse în regiunile sudice și cu totul izolat în vestul și în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 12 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, dar vor fi și perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, în zona Carpaților Meridionali și Orientali și pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea local la munte, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter torențial, pe suprafețe mici se vor acumula cantități de apă însemnate, de peste 20...25 l/mp și va cădea grindină.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă, iar după-amiază va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat și un indice de confort termic temperatură-umezeală (ITU) ce va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când se vor semnala averse, posibil torențiale, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci, iar valorile termice vor deveni ușor mai scăzute decât cele normale la această dată în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și parțial în Transilvania și în Muntenia, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice. Cerul va fi temporar noros. Mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în centrul, estul, sudul țării, la deal, la munte și doar izolat în restul teritoriului. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 33 de grade în vestul și sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va răcori. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, iar ziua, trecător, posibil și descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime, în general, între 9 și 19 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local în estul teritoriului, la munte și pe suprafețe mici în regiunile sudice și centrale.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28...29 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi ușor și va deveni călduroasă în regiunile vestice, sud-vestice și parțial în cele sudice și centrale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, în jumătatea de est a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în Moldova, Dobrogea, Bărăgan și doar pe suprafețe mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 25 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul și în sudul Olteniei, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

TENDINŢA VINERI - LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se încălzească și va deveni treptat călduroasă în toată țara. Vor fi averse pe arii relativ restrânse, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de est a teritoriului și la munte.

LA BUCUREŞTI
Vremea va continua să se încălzească treptat, va fi călduroasă, iar condițiile de ploaie reduse.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H