PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în această săptămână

Publicat: Duminică, 15 Septembrie 2019 15:33 // Actualizat: Luni, 16 Septembrie 2019 08:15 // Sursa: romaniatv.net

Prognoza meteo. Săptămâna începe cu vreme caldă, pentru ca apoi, de marți, temperaturile să scadă treptat în întreaga țară.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi în toate zonele țării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime în general între 8 și 18 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora treptat în regiunile nordice și nord-vestice, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului posibil și în nord-vest, asociat ploilor.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 13...15 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 11 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci în regiunile din jumătatea de nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale datei și se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an în restul teritoriului. Vor fi înnorări și ploi locale -în special averse însoțite și de descărcări electrice- la munte, în centru și în nord și pe arii restrânse în vest, zone unde și vântul va avea intensificări temporare; în zona montană înaltă vântul va sufla tare. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare mai ales noaptea, însă condițiile de ploaie vor fi reduse, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17...18 grade în Maramureș, în nordul Moldovei și al Transilvaniei și 32...33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 9 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o maximă a temperaturii aerului de 31...32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15...16 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci și în jumătatea de sud a țării, astfel încât temperaturile maxime, apropiate de normalul datei în sud-est, dar mai scăzute decât mediile multianuale în restul zonelor, vor fi cuprinse în general între 16 și 26 de grade; minimele termice, mult mai mici față de noaptea precedentă în toată țara, se vor încadra între -2...0 grade în depresiunile intramontane unde se va produce brumă și 14...15 grade în sudul litoralului. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala ploi în general slabe local în regiunile sudice și pe arii restrânse la munte și în extremitatea de nord. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar local și temporar și în celelalte zone.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va răci accentuat, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11...13 grade. Cerul va fi temporar noros, vor fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla moderat.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi răcoroasă, mai ales dimineața și noaptea. Vor fi înnorări în extremitatea sudică și de sud-est, unde va ploua local, iar în restul teritoriului cerul va fi parțial noros, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 14 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -1 grad în cele ale Carpaților Orientali, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi răcoroasă, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până spre 8 grade. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla slab și moderat.

VINERI - LUNI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară, urmând a se situa în jurul celor specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, dar nopțile și diminețile vor fi încă răcoroase. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară de la o zi la alta, însă nopțile și diminețile vor fi încă răcoroase. Nu vor fi condiții de ploaie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoza meteo prognoza meteo 3 zile
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H