PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea spre sfârşitul săptămânii

Publicat: Marţi, 23 Iulie 2019 23:02 // Actualizat: Marţi, 23 Iulie 2019 23:02 // Sursa: romaniatv.net

Prognoza meteo 3 zile. Meteorologii anunţă zile care alternează temperaturile caniculare cu perioade de instabilitate, când vor fi ploii şi furtuni puternice.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi ușor urmând astfel a se înregistra valori diurne în jurul celor specifice datei, și se va ameliora sub aspectul ploilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, local în zonele montane și submontane și doar izolat în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariție în centru, sud și est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Moldova și pe crestele montane, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 21 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când trecător vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29....30 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se încălzească ușor devenind călduroasă în orele amiezii pe arii restrânse în vest și sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și la începutul nopții când, pe spații restrânse la deal și la munte, precum și în nord-est și doar izolat în restul teritoriului vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 22 de grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea va continua să se încălzească ușor devenind călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, însă probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi destul de redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16...18 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă local în vest și sud, în timp ce, în restul teritoriului valorile diurne se vor situa în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate înspecial după-amiaza și seara, când local în nord și nord-est precum și în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în centru și sud-est, se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor putea avea și caracter torențial, izolat se pot înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 și 22 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din a doua parte a zilei și se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene se vor semnala la început în zonele montane și submontane precum și în centru, și pe arii restrânse în rest, iar noaptea cu o probabilitate mai mare local în jumătatea de sud a țării. Ploile vor putea avea și caracter torențial, iar pe spații mici cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 10 și 22 de grade.

LA BUCUREŞTI
Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere începând cu orele serii, când temporar înnorările se vor accentua și vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade.

TENDINŢE DUMINICĂ - MARŢI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi ridicată în majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi în creștere din a doua zi a intervalului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H