PROGNOZA METEO: Află de când se încălzeşte vremea

Mai avem de suportat doar o zi de frig şi temperaturi scăzute pentru că de sâmbătă vremea se încălzeşte uşor. Meteorologii anunţă că deşi dimineţile vor fi reci, de sâmbătă temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

03 oct. 2013, 14:26
PROGNOZA METEO: Află de când se încălzeşte vremea

Vineri, vremea se va menţine deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie, cu maxime la amiază de la 4…5 grade în estul Transilvaniei până la 14 grade în vestul Olteniei, deşi în mare parte din ţară predomină soarele. Doar în regiunile estice şi sud-estice, izolat, mai cad câţiva stropi de ploaie, iar în zorii zilei, prin vest şi sud-vest, pe ici pe colo apare şi puţină ceaţă. Vântul însă continuă să sufle cu destulă vigoare în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, precum şi la munte.

În Capitală ziua de vineri tot rece va fi, maxima zilei abia atinge 11…12 grade, cu 10 mai puţin decât ar fi normal, deşi soarele se iveşte adesea printre nori, căci presiunea atmosferică variază uşor în jurul la valori ridicate, de 562 mmHg. Iar vântul se simte şi el destul de neplăcut din când în când.

Sâmbată, valorile termice vor creşte uşor în toată ţara, dar vremea încă se va menţine mult mai rece. Cerul variabil la senin, cu unele înnorări în regiunile estice, unde şi vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. În aceste condiţii, temepraturile maxime vor fi între 7…8 grade în depresiuni şi 15…16 grade în Dealurile de Vest.

În Bucuresti şi sâmbăta se menţine o vreme foarte rece pentru această perioadă din an, deşi temepratura mai creşte puţin. Soarele predomină şi vântul nu creează probleme, iar la amiaza vor fi 12…13 grade, după cele 0, poate chiar minus 1, ale dimineţii.

Duminică, temepratura aerului continuă să crească uşor în toată ţara. Soarele este prezent în mare parte din ţară şi doar prin est se mai plimbă câţiva nori inofensivi, care nu lasă picătura de ploaie. Iar vântul nu mai are izbucniri nervoase şi rămâne potolit. Temperaturile maxime se vor incadra între 10 şi 16 grade.

Şi în Capitală ne mai încălzim duminică, termometrele câştigă 1…2 grade, iar maxima atinge 13….14 grade. Ca aspect, contăm pe vreme frumoasă, însorită şi cu vânt potolit. Poate doar puţină ceaţă dimineaţă.

Luni, încălzirea vremii va continua în aproape toată ţara. Soarele nu va fi umbrit de nori, vântul va rămâne potolit, şi doar ceaţa prezentă la nivel local în zori de zi ne reţine atenţia. Iar la amiază temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru data din calendar, cuprinse între 12 şi 19 grade la scara întregii ţări.

În următoarele zile se menţine acest regim termic apropiat de normal, nu se prognozează vreo răcire, iar ploile sunt şi ele prea puţin probabile, vremea rămâne frumoasă ca aspect, după ce se risipeşte ceata dimineţilor prezentă în zonele joase de relief.