Prognoza meteo din bătrâni. Mihai Voropchievici anunţă cum va fi vremea în februarie: „Toate vin pe nepregătite”

După ninsorile din weekend, vremea se va încălzi ușor, ziua, în cea mai mare parte a țării, dar nopțile și diminețile vor fi reci.

30 ian. 2023, 09:28
Prognoza meteo din bătrâni. Mihai Voropchievici anunţă cum va fi vremea în februarie: „Toate vin pe nepregătite”

Prognoza meteo din bătrâni. Mihai Voropchievici a dezvălui prognoza meteo „din bătrâni” pentru luna februarie 2023. Numerologul Mihai Voropchievici a fost invitat în emisiunea Adevăruri ascunse, acolo unde a analizat Gromovnicului din bătrâni, pentru a afla cum va fi vremea în luna februarie.

„Pe 1 februarie, va fi bine. Pe 2 februarie, vânt. 3-4 februarie, cerul va fi înnorat. În schimb, 5, 6, 7 februarie, lapoviţă, vânt şi ger. Între 8 şi 22 februarie, vremea va fi amestecată. Va fi şi ploaie şi ger şi bine. Deci, toate vin pe nepregătite. Binele vine din 22 februarie până la sfârşitul lunii”, a declarat Mihai Voropchievici, la Antena 3.

PROGNOZA METEO februarie 2023. Primăvara vine mai devreme în acest an

După ninsorile din weekend, vremea se va încălzi ușor, ziua, în cea mai mare parte a țării, dar nopțile și diminețile vor fi reci, iar în nordul și centrul țării vor fi intervale cu ninsoare și în zilele următoare.

Brâul de presiune atmosferică ridicată, care ne-a adus o vreme destul de rece și mohorâtă săptămâna trecută, va fi întrerupt de o depresiune scandinavă bine dezvoltată. Datorită acesteia, circulația aerului va fi preponderent dinspre vest și nord-vest.

O serie de fronturi atmosferice asociate acestei depresiuni vor aduce câteva episoade de ninsoare, mai ales în nordul și centrul țării, și pe spații mai restrânse în celelalte regiuni. La munte, aceste ninsori vor fi mai consistente și vor duce la o creștere însemnată a stratului de zăpadă în unele zone.

Alertă meteo COD GALBEN. Urmează trei zile de ploaie și ninsoare, viscol în jumătate de țară începând de joi seara. Va ninge și la București

În zonele joase, temperaturile vor crește ușor, dar încălzirea se va resimți mai mult ziua, când maximele vor fi pozitive în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor de munte. În a doua parte a săptămânii, s-ar putea atinge și 9 – 11 grade în vestul și sud-vestul țării.

În același timp, stratul existent de zăpadă va diminua creșterea temperaturilor ziua și va favoriza scăderea rapidă a acestora seara și în timpul nopții.

Dimineața, vremea va fi rece, mai ales în jumătatea estică a țării. Pe alocuri, în special în zonele depresionare, temperaturile vor scădea ușor sub pragul de -10°C în unele nopți, acolo unde cerul va fi mai mult senin.

Spre finalul săptămânii ne putem aștepta la o nouă răcire a vremii, care ar putea fi însoțită și de ninsori în unele regiuni, deși deocamdată nu se poate preciza cât de intense vor fi aceastea sau care zone vor fi afectate, scrie meteo-radar.