PROGNOZĂ METEO. Directorul ANM anunţă aer polar peste România: „Va ploua cât pentru o lună, scad temperaturile cu 10-12 grade”

Temperaturile vor scădea semnificativ în a doua parte a acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări, şi va ploua în mai multe zone, anunţă directorul ANM.

06 iul. 2022, 00:16
PROGNOZĂ METEO. Directorul ANM anunţă aer polar peste România: „Va ploua cât pentru o lună, scad temperaturile cu 10-12 grade”

PROGNOZA METEO. Potrivit directorului ANM, în partea de vest şi nord-vest a țării este un deficit de precipitații semnificativ. „Discutăm și de intensificări ale vântului, care la nivel local pot favoriza extinderea incendiilor, atunci când, într-adevăr, există condiții favorabile și din punct de vedere meteorologic pentru propagarea rapidă a acestora. Ce urmează? Trebuie să menționăm că până mâine dimineață la ora 10 pentru partea de sud-vest a țării și mă refer aici la Oltenia, la partea de nord-vest a Munteniei, mă refer la Banat și sudul Crișanei, rămâne în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu pentru intensificări ale vântului, vijelii, căderi de grindină și, izolat, cantități de apă care, pe secvențe scurte de timp, pot depăși 50-60 de litri pe metru pătrat”, a spus Elena Mateescu, marţi.

Alertă meteo COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi furtuni, dar şi caniculă

„Mâine o să observăm o schimbare semnificativă, pentru că dacă astăzi în partea de vest a țării am avut valori de temperaturi la umbră de 37-38 de grade mâine în această parte a țării o masă de aer rece își va face simțită prezenta, temperaturile coborând cu mai mult de 10-12 grade”.

PROGNOZA METEO. „Începând din partea de vest, sud-vest a țării, ulterior, masa de aer rece va aborda și restul zonelor, astfel încât joi să vorbim de temperaturi la scara întregii țări de numai 22 până la cel mult 28-30 de grade și acest schimb de masă de aer foarte cald cu rece aduce, din păcate, fenomene de instabilitate extremă.

Prognoza meteo. Două săptămâni cu furtuni violente şi temperaturi caniculare

Vorbim de averse torențiale, vijelii, cu siguranță la nivel local, căderi de grindină și, nu în ultimul rând, cantități de apă care pot depăși, la acest moment, conform datelor pe care le avem, valori, pe secvențe scurte de timp, 60 de litri pe metru pătrat”. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună, a avertizat şefa ANM.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna iulie

prognoza-4saptamani (27)

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 4 iulie – 1 august. În ultimele două săptămâni, specialiştii anunţă vreme caniculară cu ploi puţine.

  • Săptămâna 4 – 11 iulie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, centrale şi nord-estice, precum şi la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, dar cu un deficit local în extremitatea de sud-vest şi de nord-est a ţării.

  • Săptămâna 11 – 18 iulie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări.

  • Săptămâna 18 – 25 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

  • Săptămâna 25 iulie – 1 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele nord-vestice.