Prognoza meteo. Directorul ANM spune cum va fi vremea de Florii

Prognoza meteo de Florii. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat că în săptămâna Floriilor sunt aşteptate temperaturi apropiate de normalul climatologic specific perioadei.

01 apr. 2021, 10:20
Prognoza meteo. Directorul ANM spune cum va fi vremea de Florii

Prognoza meteo. Potrivit directorului ANM, în săptămâna 19-26 aprilie sunt aşteptate temperaturi şi precipitaţii apropiate de normalul climatologic.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Florii

„La acest moment, cum arată săptămâna 19-26 aprilie, avem temperaturi apropiate de normalul climatologic şi la nivelul precipitaţiilor, pentru săptămâna respectivă. Discutăm de valori în jurul a 10-15 l/mp pe întreagă săptămână. Nu putem să surprindem însă, la nivelul acestor estimări, exact ceea ce vă spuneam: perioadele în care să avem situaţii de vreme severă, pentru că aceste informări ne dau doar aprecieri în ceea ce priveşte abaterile regimului de temperaturi sau precipitaţii faţă de normele climatologice, astfel încât să putem considera săptămâna respectivă cu un semnal de o săptămână mai caldă sau deficitară din punctul de vedere al precipitaţiilor, sau cu zone în care să avem uşor exces faţă de media climatologică.

Până atunci însă, până la jumătatea lunii aprilie, aşa cum arată informaţiile la acest moment, un semnal pentru valori de temperaturi în medie, pentru ambele săptămâni, uşor peste norme, şi un caracter deficitar al precipitaţiilor. Deşi vom avea 15-20 l/mp la acest sfârşit de săptămână, media lunii aprilie la nivelul întregii luni este în creştere faţă de luna martie.

Ultimii ani au confirmat că 1 mai a adus o perioadă de vreme bună, astfel încât cred că şi câteva reprize uşoare de ploaie urmate de ore bune de soare nu cred că ne pot strica buna dispoziţie privind timpul liber şi faptul că ni-l petrecem în familie”, a declarat Elena Mateescu, potrivit DCNews. 

Citeşte şi PROGNOZA METEO 1 APRILIE. Vești bune de la meteorologi! Cresc temperaturile în toată țara

Vremea în următoarele zile

VINERI: Vremea va deveni caldã pentru aceastã datã în toate regiunile, dar şi în general instabilã. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 12 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade. Cerul va avea înnorãri accentuate, ziua, în jumãtatea de nord a ţãrii, unde va ploua pe arii extinse, iar dupã-amiaza şi noaptea, mai ales în est şi sud, iar ploile se vor semnala local.

Vor fi mai ales averse şi se vor semnala descãrcãri electrice. În zona montanã înaltã, mai ales noaptea, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele înalte de munte. Izolat, mai ales spre sfârşitul intervalului, va fi ceaţã.

Citeşte şi Prognoza meteo 29 martie -11 aprilie 2021. Vremea se încălzeşte treptat, se anunţă temperaturi de 20 de grade

BUCURESTI. Vremea se va încãlzi. Cerul, variabil ziua, va avea înnorãri mai accentuate spre searã şi noaptea, când vor fi averse slabe şi, posibil, descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 7…8 grade.

SAMBATA: Vremea se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 8 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea îndeosebi în centrul, estul şi sud-estul ţãrii. Vor fi precipitaţii pe arii extinse, mai ales ploi, dar şi ninsori sau lapoviţã în Transilvania şi în zonele deluroase din celelalte regiuni, cu precãdere spre searã şi noaptea.

La munte, treptat, vor predomina ninsorile, la altitudini de peste 1500 m. Local şi temporar, vor fi intensificãri ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sud-vest şi pe crestele montane înalte.

BUCURESTI. Vremea se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã. Cerul va avea înnorãri persistente şi, temporar, va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.