PROGNOZA METEO: Ninsori şi ploi la început de noiembrie, temperaturile scad cu 10 – 15 grade de miercuri

Vremea va continua să fie plăcută în primele două zile ale săptămânii, dar de miercuri vremea se răceşte semnificativ în toată ţara şi se vor înregistra temperaturi sub limitele climatologic specifice perioadei, cu 10 ... 12 grade mai mici decât în zilele precedente. Finalul lunii octombrie vine şi cu ploi. În zonele montane, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 29...30 octombrie, atunci când - mai ales la altitudini de peste 1400 m - vor predomina ninsorile și din nou în perioadele 2-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

28 oct. 2019, 10:54
PROGNOZA METEO: Ninsori şi ploi la început de noiembrie, temperaturile scad cu 10 – 15 grade de miercuri

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 17…19 grade în 29 octombrie la 8…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14…16 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 5 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să
crească la valori de 4…8 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 18…20 de grade în 29 octombrie la 9…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori apropiate și chiar peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie,
în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15…17 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 5…8 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-7 noiembrie.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

După data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul acestei perioade din an. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13…15 grade în 29 octombrie la 8…12 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12…16 grade. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2…5
grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

PROGNOZA METEO MOLDOVA
Începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11…14 grade în 29 octombrie la 7…10 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10…13 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2…6 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Începând din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 16…17 grade în 29 octombrie la 9…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un
ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14…18 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 6…8 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie și din nou în perioada 3-4 noiembrie.

PROGNOZA METEO BANAT

Din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 14…17 grade în 29 octombrie la 10…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 16…19 grade, mediat regional. Aceeasi evoluție o vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 4 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori
de 4…8 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Din data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13…15 grade în 29 octombrie la 10…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15…19 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 0 și 3 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3…7 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Vremea se va răci accentuat începând din 29 noiembrie, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 12…14 grade la 9…12 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14…17 grade, mediat regional. Aceeasi evoluție o vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3…7 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou după data de 2 noiembrie.

LA MUNTE

Din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 8…12 grade în 29 octombrie la 1…6 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obișnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5…10 grade. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 și -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de -2…4 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 29…30 octombrie, atunci când -mai ales la altitudini de peste 1400 m- vor predomina ninsorile și din nou în perioadele 2-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.