Prognoza meteo. După caniculă, weekendul începe cu vreme mai răcoroasă, dar căldura se va întoarce

Prognoza meteo weekend. După canicula din ultima perioadă vom avea o pauză de două zile, în care vremea se va răcori şi va deveni suportabilă, chiar dacă ploile nu vor lipsi.

27 iun. 2019, 16:25
Prognoza meteo. După caniculă, weekendul începe cu vreme mai răcoroasă, dar căldura se va întoarce

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă. În Banat, în jumătatea de sud a Crișanei, a Transilvaniei și a Moldovei, în Dobrogea, în nordul și estul Munteniei, precum și în zona de munte a Olteniei vor fi intervale cu înnorări temporar accentuate, intensificări puternice ale vântului, cu rafale în general de 80…100 km/h, vijelii, descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 35…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pentru intervale mai scurte de timp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul se va înnora treptat. Îndeosebi după miezul nopții vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general de 45…55 km/h, vor fi descărcări electrice și averse, posibil cu caracter torențial. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răcori, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nordul Moldovei și 31 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice pe arii relativ extinse în Oltenia, local în Muntenia, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și doar izolat în restul teritoriului. Punctiform cantitățile de apă vor putea depăși 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi în estul țării și la munte, cu viteze la rafală în general între 45 și 55 km/h.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și vor fi intervale cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat ziua (viteze la rafală în general de 35…45 km/h), apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se răcească. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei și 29 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara în regiunile estice, sudice și la munte, unde numai izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi ziua și la munte.

LA BUCUREŞTI
Vremea va continua să se răcească. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar condițiile pentru ploi de scurtă durată vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi și va deveni călduroasă îndeosebi în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări
după-amiaza și spre seară în regiunile estice, sud-estice și în zona Carpaților Orientali, dar numai cu totul izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări ziua îndeosebi în zona montană și în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiaza în zonele de câmpie și podiș, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara și noaptea în extremitatea de nord și de nord-vest, dar condițile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 de grade în depresiuni și pe litoral și 36 de grade, pe arii restrânse, în regiunile extracarpatice. Temperaturile minime se vor situa între 9 grade în estul Transilvaniei și 25 de grade în deltă.

LA BUCUREŞTI
Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va fi în creștere, maxima se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar minima va fi de 17…19 grade.

TENDINŢE MARŢI – JOI

ÎN ŢARĂ
În prima zi vremea va fi călduroasă, local caniculară și cu disconfort termic accentuat în zonele de câmpie și deluroase, apoi se va răci ușor și treptat. Pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în special la mijlocul intervalului.

LA BUCUREŞTI
În prima zi, vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat, apoi, se va răci , dar va fi călduroasă. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai mare la mijlocul intervalului.