PROGNOZA METEO. După o duminică friguroasă, începem săptămâna cu vreme călduroasă

PROGNOZA METEO. Sfârşitul de săptămână vine cu o vreme răcoroasă, în zonele de munte fiind aşteptate chiar ninsori. Totuşi, meteorologii anunţă că vremea va fi în continuare frumoasă şi caldă, specifică primăverii.

15 mart. 2014, 16:27
PROGNOZA METEO. După o duminică friguroasă, începem săptămâna cu vreme călduroasă

PROGNOZA METEO. Duminică, schimbările vremii cuprind întreaga ţară. Temperaturile scad în toate regiunile, în nord şi în centru aşteptăm chiar o răcire accentuată, maximele scad chiar şi cu mai mult de 10 grade faţă de valorile de sâmbătă, astfel încât aşteptăm maxime cuprinse, în general, între 4..6 grade în nord şi 13..15 grade în sud. Cerul va fi noros şi plouă pe arii extinse în vest, în centru şi în nord, în timp ce în celelalte zone înnorările vor fi doar temporare şi ploile izolate. La munte se întoarce iarna pentru că vor fi mai ales ninsori, izolat chiar mai însemnate cantitativ, peste 15 l/mp şi tot aici vântul suflă cu peste 80 km pe oră şi viscoleşte ninsoarea, în timp ce în zonele mai jose vântul suflă local cu peste 50, 60 km/h.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică se răceşte vremea, meteorologii anunţată cel mult 13, 14 grade după-amiază. Cerul se înnorează temporar, iar vântul suflă destul de tare, temporar cu mai mult de 50..55 km pe oră.

PROGNOZA METEO. În prima zi a săptămânii viitoare vremea se ameliorează ca aspect şi se încălzeşte uşor. Doar în prima parte a zilei mai sunt înnorări accentuate în nord şi în centru, unde mai plouă pe arii restrânse, iar la munte mai cad precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, norii împart cerul cu soarele, vorbim aşadar despre o vreme plăcută. Maixmele se vor situa, în general, între 8 grade în depresiunile din estul Transilvanie şi 19 grade în Lunca Dunării. Vântul suflă încă tare la munte, cu peste 80 km/h, dar în celelalte zone vântul scade uşor în intensitate.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Luni se încălzeşte uşor, iar soarele este tot mai prezent pe cer. Meteorologii prognozează deja o vreme caldă pentru data din calendar, 18, 19 grade vor arăta termometrele după-amiază. Vântul suflă moderat peste zi, dar nu este supărător.

PROGNOZA METEO. Marţi vorbim din  nou despre o vreme în general frumoasă şi mai caldă decât în ziua precedentă. Doar în nord şi în centru mai sunt ceva înnorări şi izolat mai plouă slab, în timp ce în celelalte regiuni soarele domină din nou peisajul meteorologic. Vântul mai are ceva intensificări la munte şi trecător în regiunile extracarpatice, fără să mai fie însă foarte supărător. Maximele termice se vor situa în general între 11 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei şi 21 grade în sudul şi în sud-vestul ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi va fi o zi de primăvara autentică pentru bucureşteni. Este chiar mai cald, aşteptăm maxime de 20, chiar 21 grade, cu cerul însorit şi vânt moderat.

PROGNOZA METEO. Miercuri, temperaturile mai cresc puţin, vremea e caldă, chiar deosebit de caldă în sud, cu maxime de la 14 la 22 grade. Se înnorează în vest, centru şi în nord, unde local, mai ales după-amiaza şi noaptea se întorc ploile, iar la munte, spre dimineaţă la munte ploile se transformă în lapoviţa, iar pe creste şi în ninsoare, iar vântul suflă tare. De joi peste ţara noastră ajunge din nou o masă de aer mai rece, aşa că temperaturile scad în mai toate regiunile. În jumătatea de nord a ţării răcirea este însoţită de nori mulţi şi sunt şanse sporite de precipitaţii, în timp ce în sud soarele este ceva mai darnic.