PROGNOZA METEO. Final de octombrie cu vreme mohorâtă, dar temperaturi peste medie

Prima parte a săptămânii viitoare va fi marcată de nebulozitate la nivelul întregii ţări, dar regimul termic se va menţine peste valorile obişnuite pentru această perioadă din an.

25 oct. 2020, 11:40
PROGNOZA METEO. Final de octombrie cu vreme mohorâtă, dar temperaturi peste medie

Luni, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei; astfel, maximele se vor încadra între 14 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 14 grade. În regiunile estice şi sud-estice cerul va fi mai mult noros, îndeosebi ziua va ploua pe arii relativ extinse, mai ales sub formă de aversă, iar trecător se vor semnala descărcări electrice. Cu totul izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile pe suprafețe mici, în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Pe alocuri va fi ceață.

Şi la Bucureşti, luni, valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată. Temperatura maximă va fi de 17…19 grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va fi mai mult noros. În prima parte a zilei trecător va mai ploua slab și vor fi posibile descărcări electrice, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de formare a ceții. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citeşte şi Cum să trecem uşor peste schimbarea la ora de iarnă

Marţi, vremea se va încălzi ușor. În regiunile estice, înnorările vor fi în general persistente şi pe alocuri va ploua slab. În sudul teritoriului și parțial în centru, nebulozitate de nivel jos, asociată izolat cu burniţă, se va forma la începutul zilei şi noaptea, iar în restul zonelor cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile intramontane şi 13…15 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va încălzi ușor. În primele ore ale zilei şi noaptea, va fi nebulozitate de nivel jos şi condiţii de ceaţă, iar în restul intervalului cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

Miercuri, valorile termice vor continua să se situeze peste cele specifice la sfârşitul lunii octombrie. În Moldova, Muntenia, Oltenia şi parţial în Transilvania, nebulozitatea de nivel jos va fi persistentă în special în prima parte a zilei şi noaptea şi pe alocuri vor fi ploi slabe sau burniţă, iar în Dobrogea vor fi înnorări temporare şi averse, mai ales în a doua parte a intervalului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu uşoare intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiuni şi 13…14 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceaţă.

La Bucureşti, miercuri, valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice la sfârşitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei şi noaptea şi trecător vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar minima de 10…11 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

Joi, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste mediile multianuale ale perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări temporare şi local, în majoritatea regiunilor, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, mai ales în cursul nopţii, dar trecător şi pe litoral. Temperaturile maxime, în scădere uşoară în nord, nord-vest şi centru, se vor încadra în general între 14 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

La Bucureşti, joi, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele normale în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.