PROGNOZA METEO. Finalul de septembrie vine cu vreme capricioasă, încep ploile de toamnă

Publicat: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020 15:41 // Actualizat: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020 15:41 // Sursa: romaniatv.net

Vremea va fi capricioasă în perioada următoare, cu zile senine alternând cu zile ploioase. Spre exemplu, marţi vom avea parte de instabilitate atmosferică şi temperaturi scăzute, dar miercuri va redeveni normală termic, cel puţin în Bucureşti. 

Duminică, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va continua să se răcească în toate regiunile, mai accentuat în centrul și sud-estul țării. Cerul, variabil, va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse și, posibil, descărcări electrice, local în zonele montane, pe arii restrânse în centrul și nord-estul teritoriului și cu totul izolat în rest.

Vântul va avea intensificări în zonele montane înalte, cu rafale de peste 80 km/h și, temporar, în restul teritoriului, ziua mai ales în sud, iar noaptea îndeosebi în vest, cu viteze, în general, între 45 și 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 16 grade, mai ridicate pe litoral, spre 18 grade, dar și mai scăzute în estul Transilvaniei, până la 1 grad. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse, vor fi condiții de ceață.

Şi în Bucureşti, duminică, vremea se va răci față de ziua anterioară, devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă de 9...11 grade.

Luni, în ţară, vremea se va încălzi ușor, dar va deveni în general instabilă. Cerul, variabil, va avea înnorări temporar accentuate și local se vor semnala averse și descărcări electrice, la început în vestul și sud-vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local și temporar și în restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 7 grade.

La Bucurelti, luni, vremea se va încălzi ușor, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 15...16 grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi în general instabilă și se va răci în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar local și temporar și în sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 14 grade.

La Bucureşti, marţi, vremea va fi instabilă și se va răci. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 11...13 grade.

Miercuri, vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, mai ales la deal și munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul zilei, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade.

Miercuri, la Bucureşti, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în cursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 23...24 de grade, iar cea minimă de 10...11 grade.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cum va fi vremea prognoza meteo vremea in bucuresti vremea septembre
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H