PROGNOZA METEO: Frigul se lasă peste toată ţara, temperaturile vor fi cu 10 grade mai mici

Vremea în următoarele zile nu va ţine cu nimeni, temperaturile vor fi cu până la 10 grade mai mici decât la ce ne aşteptam. Totuşi, vestea bună din partea meteorologilor reprezintă oprirea ploilor şi, din weekend, şi a vântului puternic.

02 oct. 2013, 14:45
PROGNOZA METEO: Frigul se lasă peste toată ţara, temperaturile vor fi cu 10 grade mai mici

Joi, odată cu creşterea presiunii atmosferice soarele e tot mai îndrăzneţ în vestul şi în nord-vestul ţării, dar în celelalte regiunii norii încă trenează şi lasă ploi slabe, pe arii restrânse. La munte mai ninge, iar în zonele subcarpatice şi în centru vor fi precipitaţii mixte. Vântul suflă mai tare în est, unde se ating chiar şi viteze de 60 km, in zona litoralului. Temperaturile maxime se vor încadra în 5 grade în estul Transilvaniei şi 12  grade în Banat şi în Oltenia.

Vreme deosebit de rece şi în Capitală, cu maxime de 10, cel mult 11 grade, adică e cu 10 grade mai frig decât în mod normal. Norii mai acoperă cerul temporar, sunt condiţii să plouă slab, iar vântul nu mai suflă alert.

Citeşte şi PROGNOZA pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Şi vineri tot de vreme rece vom avea parte, chiar deosebit de rece pentru prima decada a lunii octombrie. După o dimineaţă rece, cu temperaturi negative şi brumă mai ales în vest, în nord şi în centru meteorologii prognozează maxime de la 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 14 grade în vestul Olteniei. Mai mulţi nori şi câteva ploi slabe se anunţă prin estul ţării, poate şi prin sud, în celelalte regiuni soarele împarte cerul cu norii şi cerul este chiar mai mult senin în unele zone. Vântul mai suflă cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea şi în Bărăgan, dar şi la munte.

Vineri, în Bucureşti, este vreme rece, chiar deosebit de rece dimineaţa. Norii mai strâng rândurile doar din când în când, dar vremea e plăcută în general, cu intervale însorite şi vânt fără excese. Maximele în Capitală vor fi 11, cel mult 12 grade.

Sâmbătă avem parte în sfârşit de o creştere timidă a temperaturilor, aşa că vremea rămâne încă mult mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În cea mai mare parte a ţării vremea e frumoasă ca aspect, cu cerul variabil, chiar mai mult senin. Doar prin regiunile estice mai sunt înnorări şi vântul e ceva mai turbulent. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7, 8 grade în depresiuni şi 16 grade în sud-vest.

Vreme rece în Capitală în prima zi de weekend, dar cu soare şi nori inofensivi şi vânt cel mult moderat. La amiază termometrele arată 12, 13 grade.

Duminică temperaturile mai cresc puţin şi vorbim despre maxime de la 10 la 17 grade. Vremea fi şi în general frumoasă, chiar dacă se înnorează temporar, dar în primele ore va fi brumă, izolat şi ceaţă pe arii restrânse. De luni valorile termice continuă să crească uşor, dar e încă rece în majoritatea regiunilor, mai ales noaptea şi dimineaţa. Precipitaţiile lipsesc în aproape toată ţara, doar în sud-vest sunt şanse ceva mai mari de ploaie.